Počela hapšenja povodom tragedije Šapekoensea!

Slobode lišeni vlasnik, sekretar i glavni mehaničar avio-kompanije. Jedna zvaničnica u bekstvu!

Fudbal 08.12.2016 | 10:00
Počela hapšenja povodom tragedije Šapekoensea!
Bolivijska policija je lišila slobode čelnike avio-kompanije LaMia čiji je avion pao u blizini Medeljina u Kolumbiji odnevši sa sobom u smrt 71 osobu, fudbalere i stručni tim Šapekoensea, kao i njihovu pratnju.

U pritvoru su završili vlasnik, ali i sekretar i glavni mehaničar. Selija Kastedo, osoba koja je u ime ove kompanije odobrila plan leta nalazi se u bekstvu u Brazilu od kojeg je zatražila azil, pošto tvrdi da je bolivijske vlasti maltretiraju i da je upozorila pilota palog aviona da će najverovatnije ostati bez goriva na putu do Kolumbije. 

Inače, vlasnik La Mie je Gustavo Vargas, penzionisani general bolivijskih protivazdušnih snaga koji se obogatio na sumnjiv način. La Mia poseduje tri aviona za čarter letove, od čega su dva bila pokvarena u vreme kada se dogodila nesreća. Još jedna teorija zavere kaže da su klubovi koji su učestvovali u Kupu Južneamerike imali obavezu da koriste usluge LaMie.

Sve ove navode, ali i potencijalne uzroke pada letelice koji se dogodio 29. novembra istražuje komisija sastavljena od kolumbijskih, brazilskih i bolivijskih istražitelja koja se fokusirala na to što je avion ostao bez goriva, što se i dalje smatra glavnim uzrokom pada.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar