Бијонсе предводи Гремије

Америчка поп звезда Бијонсе предводи у номинацијама за Греми награде за 2017. годину, са девет номинација укључујући за албум године "Лемонаде", за песму и плочу године са "Формејшн" (Форматион)

Забава 07.12.2016 | 10:42
Бијонсе предводи Гремије
Певачица која већ има освојених 20 Греми награда такође је прва уметница која је у истој години номинована у поп, рок и ар-ен-би (РнБ) категоријама. Иза Бијонсе су Дрејк, Ријана и Кање Вест са по осам номинација. Као Бијонсе британска певачица Адел такође номинована за албум, плочу и песму године.

За албум године Бијонсини и Аделини албуми "Лемонаде" и "25" такмичиће се са Дрејковим хитом "Виеwс", албумом Џастина Бибера "Пурпосе" и изненађењем у номинацијама, трећим албумом кантри певача Стерџила Симпсона "А Саилор'сГуиде то Еартх".

Бијонсиних девет номинација укључују најбољу рок изведбу (Донт'т хурт yоурселфеса Џеком Вајтом), поп соло наступ (Холд Уп), реп наступ (Фреедом са Кендрик Ламар) и урбани савремени албум (Лемонаде).

Са 62 номинације до сада Бијонси је женски извођач са највише номинација у историји Гремија. Адел која има пет номинација, номинована је и за најбољи поп вокални албум ("25"), и поп соло наступ (Хелло).

Греми награде биће уручене Лос Анђелесу 12. фебруара 2017.

Дејвид Боуви који је умро од рака јануар ове године, добио је четири номинације за свој последњи албум "Блацкстар", укључујући за најбољи рок наступ, рок песму, албум алтернативне музике, и најбољи технички изведен албум.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар