Bijonse predvodi Gremije

Američka pop zvezda Bijonse predvodi u nominacijama za Gremi nagrade za 2017. godinu, sa devet nominacija uključujući za album godine "Lemonade", za pesmu i ploču godine sa "Formejšn" (Formation)

Zabava 07.12.2016 | 10:42
Bijonse predvodi Gremije
Pevačica koja već ima osvojenih 20 Gremi nagrada takođe je prva umetnica koja je u istoj godini nominovana u pop, rok i ar-en-bi (RnB) kategorijama. Iza Bijonse su Drejk, Rijana i Kanje Vest sa po osam nominacija. Kao Bijonse britanska pevačica Adel takođe nominovana za album, ploču i pesmu godine.

Za album godine Bijonsini i Adelini albumi "Lemonade" i "25" takmičiće se sa Drejkovim hitom "Views", albumom Džastina Bibera "Purpose" i iznenađenjem u nominacijama, trećim albumom kantri pevača Sterdžila Simpsona "A Sailor'sGuide to Earth".

Bijonsinih devet nominacija uključuju najbolju rok izvedbu (Dont't hurt yourselfesa Džekom Vajtom), pop solo nastup (Hold Up), rep nastup (Freedom sa Kendrik Lamar) i urbani savremeni album (Lemonade).

Sa 62 nominacije do sada Bijonsi je ženski izvođač sa najviše nominacija u istoriji Gremija. Adel koja ima pet nominacija, nominovana je i za najbolji pop vokalni album ("25"), i pop solo nastup (Hello).

Gremi nagrade biće uručene Los Anđelesu 12. februara 2017.

Dejvid Bouvi koji je umro od raka januar ove godine, dobio je četiri nominacije za svoj poslednji album "Blackstar", uključujući za najbolji rok nastup, rok pesmu, album alternativne muzike, i najbolji tehnički izveden album.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar