Ово је најгоре вријеме за ручак ако желите да смршате

Када једемо скоро је подједнако важно као и то шта једемо ако желимо да смршамо. Свако ко је на дијети требало би да зна да се нарочито ручак, треба јести у одређено време како би се килограми успешно изгубили. А знате ли које је најгоре време за ручак ако желите да смршате?

Здравље 07.12.2016 | 10:37
Ово је најгоре вријеме за ручак ако желите да смршате
Шпанска студија спроведена на 1200 испитаника с прекомерном тежином показала је да прекасно конзумирање ручка, прецизније после 15 сати, резултује губитком мање килограма. Студија је проучавала одређени протеин кључан за кретање и сагоревање калорија кроз тело.

Људи са специфичном варијацијом овога протеина изгубили су мање килограма када су јели ручак иза 15 сати у поређењу с људима који су јели ручак пре 15 сати. А због чега нам ручак може саботирати мршављење? Научници објашњавају да циркадијурни ритам, као и осећајем поспаности, у нашем телу управља и осећајем глади.

Метаболизам је индивидуалан механизам, а време конзумирања хране у односу на циркадијурни ритам може утицати на губитак тежине. Циркадијурни ритам такође контролише лучење инсулина у телу. Једете ли у време када је тело мање осетљиво на инсулин, масноће ће теже пролазити кроз тело и теже ћете смршати.

Док време у које једете ручак може утицати на линију, научници нису пронашли никакву разлику у мршављењу када су проучавали време доручка и вечере. Разлог тога може бити и чињеница да је истраживање спроведено у Шпанији у којој људи скоро половину дневног уноса калорија поједу за ручак.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар