Ватрогасци извлачили тијело камионџије

У судару камиона и службеног возила затворске службе у мјесту Дуб, код Рогатице, погинуо је возач теретњака Марко Петровић из Зворника, а повријеђени су затворски полицајци Нихад К., Аднан М., Един Б. и Јасмин К.

Босна и Херцеговина 06.12.2016 | 22:05
Ватрогасци извлачили тијело камионџије
Ставична трагедија догодила се у 6.40, када је, како се сумња, возач камиона изгубио контролу и ударио у затворски кеди с припадницима КПЗ Устиколина, а који су кренули у Сарајево, гдје је требало да буду испомоћ.

Кеди је, послије судара, завршио у каналу поред пута, а камион се сурвао у корито ријеке Прача.

"Камионџија је настрадао на лицу мјеста. Камионска кабина потпуно је уништена. Камион је слетио у провалију, која је јако дубока. Сцене су биле ужасне. Полицајци, који су били у другом возилу, нису били при свијести", причају очевици.

На мјесто догађаја стигли су полиција и ватрогасци, те екипа Хитне помоћи. Повријеђени затворски полицајци, након указане прве помоћи, одвезени су у Кантоналну болницу у Новом Горажду.

Ту је на лијечењу задржан Јасмин Т., док су остала тројица полицајаца у бесвјесном стању транспортована у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Муамера Шехић, портпарол те здравствене установе, казала је да су сва тројица у тешком стању и да су под надзором љекара. Тијело погинулог камионџије извлачили су ватрогасци.

Из Територијалне ватрогасне јединице Рогатица навели су да су у интервенцији учествовала четири ватрогасца са возилом за брзе интервенције.

"Још једном апелујемо на возаче да прилагоде брзину условима пута, поготово ових дана када су присутни сусњежица и лед на коловозу", нагласили су из Територијалне ватрогасне јединице Рогатица.

Данка Тешић, портпарол ЦЈБ Источно Сарајево, казала је да ће тачан узрок трагедије бити познат након истраге, која је у току.

"По овлаштењу дежурног тужиоца извршен је увиђај. Тачан узрок саобраћајне незгоде биће накнадно утврђен. На наведеној дионици пута саобраћај је био обустављен до 9.50", нагласила је Тешићева.

Возачи који користе ову саобраћајницу кажу да је она доста опасна, те да несреће нису ријетке.

Скоро на истој локацији, не тако давно, један возач је такође слетио у корито ријеке.

Потрага за возачем

Тијело још неидентификованог мушкарца пронађено је у каналу поред магистралног пута у мјесту Челопек, код Зворника, а сумња се да га је усмртило возило, чији је возач побјегао и за њим се трага.

Полицијској станици Зворник јављено је око осам часова да се тијело мушкарца налази у каналу.

Полиција је изашла на лице мјеста и извршила увиђај, те је на основу трагова утврђено да је несрећног мушкарца, док је пјешачио, највјероватније усмртило возило.









Извор: Независне новине
Фото: Клиx

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Врс рви

06.12.2016 22:13

Био сам на лицу мјеста док се радио увидјај и изјава новинара да је возац камиона изгубио контролу НИЈЕ ТАЦНА. Истина је следеца, возило затворске стразе је услед поледице и неприлагодјене брзине условима на путу пресло у супротну траку и ударило у камион, након цега камион пробија заститну ограду у пада у корито ријеке Праце са око 8-10 метара, при цему је возац камиона смртно страдао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возац

06.12.2016 23:39

објављује те нетацне и не проверене информације.Контролу над возилом су изгубили стразари к.п.з.Устиколина и ударили у камион.А возац камиона је покусавао да их избјегне када је видео да су заплесали на путу.И био је скроз десно у својој траци.Да их није избјегавао не бих он погинуо него они.Он је побјегао скроз десно и они када су га ударили тако су га и стерали са пута.Није то био велики камион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре. логицно

07.12.2016 14:27

Засто нема казне за новинаре који произвољно, неаргументовано доносе закљуцке, који породици настрадалог возаца камиона наносе дусевну бол... Умјесто да добије епитет хероја, новинари га етикетирасе као кривца

Name

Драган

08.12.2016 16:55

Стварно се из прилозених снимака мозе видјети да се судар догодио на траци којом се кретао камион и виде се остатци комади лима и пластике и да су у ствари цувари КПЗ пресли на његову траку а он је јадан хтио да их избјегне па је назалост погинуо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

08.12.2016 19:18

Сасвим тацно. Сви трагови су на његовој страни, сто знаци да је слузбено возило вјероватно услед неприлагодјене брзине пресло на другу страну и ударило у камион. Даље је јасно. На срамоту овом поврсном назови новинару, убија несретног цовјека по други пут. Био сам на лицу мјеста и видио све.