Vatrogasci izvlačili tijelo kamiondžije

U sudaru kamiona i službenog vozila zatvorske službe u mjestu Dub, kod Rogatice, poginuo je vozač teretnjaka Marko Petrović iz Zvornika, a povrijeđeni su zatvorski policajci Nihad K., Adnan M., Edin B. i Jasmin K.

Bosna i Hercegovina 06.12.2016 | 22:05
Vatrogasci izvlačili tijelo kamiondžije
Stavična tragedija dogodila se u 6.40, kada je, kako se sumnja, vozač kamiona izgubio kontrolu i udario u zatvorski kedi s pripadnicima KPZ Ustikolina, a koji su krenuli u Sarajevo, gdje je trebalo da budu ispomoć.

Kedi je, poslije sudara, završio u kanalu pored puta, a kamion se survao u korito rijeke Prača.

"Kamiondžija je nastradao na licu mjesta. Kamionska kabina potpuno je uništena. Kamion je sletio u provaliju, koja je jako duboka. Scene su bile užasne. Policajci, koji su bili u drugom vozilu, nisu bili pri svijesti", pričaju očevici.

Na mjesto događaja stigli su policija i vatrogasci, te ekipa Hitne pomoći. Povrijeđeni zatvorski policajci, nakon ukazane prve pomoći, odvezeni su u Kantonalnu bolnicu u Novom Goraždu.

Tu je na liječenju zadržan Jasmin T., dok su ostala trojica policajaca u besvjesnom stanju transportovana u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Muamera Šehić, portparol te zdravstvene ustanove, kazala je da su sva trojica u teškom stanju i da su pod nadzorom ljekara. Tijelo poginulog kamiondžije izvlačili su vatrogasci.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Rogatica naveli su da su u intervenciji učestvovala četiri vatrogasca sa vozilom za brze intervencije.

"Još jednom apelujemo na vozače da prilagode brzinu uslovima puta, pogotovo ovih dana kada su prisutni susnježica i led na kolovozu", naglasili su iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Rogatica.

Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo, kazala je da će tačan uzrok tragedije biti poznat nakon istrage, koja je u toku.

"Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj. Tačan uzrok saobraćajne nezgode biće naknadno utvrđen. Na navedenoj dionici puta saobraćaj je bio obustavljen do 9.50", naglasila je Tešićeva.

Vozači koji koriste ovu saobraćajnicu kažu da je ona dosta opasna, te da nesreće nisu rijetke.

Skoro na istoj lokaciji, ne tako davno, jedan vozač je takođe sletio u korito rijeke.

Potraga za vozačem

Tijelo još neidentifikovanog muškarca pronađeno je u kanalu pored magistralnog puta u mjestu Čelopek, kod Zvornika, a sumnja se da ga je usmrtilo vozilo, čiji je vozač pobjegao i za njim se traga.

Policijskoj stanici Zvornik javljeno je oko osam časova da se tijelo muškarca nalazi u kanalu.

Policija je izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj, te je na osnovu tragova utvrđeno da je nesrećnog muškarca, dok je pješačio, najvjerovatnije usmrtilo vozilo.









Izvor: Nezavisne novine
Foto: Klix

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vrs rvi

06.12.2016 22:13

Bio sam na licu mjesta dok se radio uvidjaj i izjava novinara da je vozac kamiona izgubio kontrolu NIJE TACNA. Istina je sledeca, vozilo zatvorske straze je usled poledice i neprilagodjene brzine uslovima na putu preslo u suprotnu traku i udarilo u kamion, nakon cega kamion probija zastitnu ogradu u pada u korito rijeke Prace sa oko 8-10 metara, pri cemu je vozac kamiona smrtno stradao...

ODGOVORITE
Name

Vozac

06.12.2016 23:39

objavljuje te netacne i ne proverene informacije.Kontrolu nad vozilom su izgubili strazari k.p.z.Ustikolina i udarili u kamion.A vozac kamiona je pokusavao da ih izbjegne kada je video da su zaplesali na putu.I bio je skroz desno u svojoj traci.Da ih nije izbjegavao ne bih on poginuo nego oni.On je pobjegao skroz desno i oni kada su ga udarili tako su ga i sterali sa puta.Nije to bio veliki kamion.

ODGOVORITE
Name

Re. logicno

07.12.2016 14:27

Zasto nema kazne za novinare koji proizvoljno, neargumentovano donose zakljucke, koji porodici nastradalog vozaca kamiona nanose dusevnu bol... Umjesto da dobije epitet heroja, novinari ga etiketirase kao krivca

Name

Dragan

08.12.2016 16:55

Stvarno se iz prilozenih snimaka moze vidjeti da se sudar dogodio na traci kojom se kretao kamion i vide se ostatci komadi lima i plastike i da su u stvari cuvari KPZ presli na njegovu traku a on je jadan htio da ih izbjegne pa je nazalost poginuo...

ODGOVORITE
Name

Nikola

08.12.2016 19:18

Sasvim tacno. Svi tragovi su na njegovoj strani, sto znaci da je sluzbeno vozilo vjerovatno usled neprilagodjene brzine preslo na drugu stranu i udarilo u kamion. Dalje je jasno. Na sramotu ovom povrsnom nazovi novinaru, ubija nesretnog covjeka po drugi put. Bio sam na licu mjesta i vidio sve.