Звиздић: БиХ је спремна за упитник ЕУ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је да је БиХ спремна за упитник ЕУ који ће у петак, 9. децембра, предати комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Босна и Херцеговина 06.12.2016 | 22:25
Звиздић: БиХ је спремна за упитник ЕУ
Звиздић је данас у Сарајеву политичког директора за западни Балкан, Турску и земље ЕФТА у Министарству иностраних послова Њемачке Кристијана Хелбаха упознао о политичкој и економској ситуацији у БиХ, те испуњавању циљева ка чланству у НАТО савезу.

Звиздић је рекао да је усвојен документ "Преглед одбране" што представља услов који је у овој фази кредибилно реализован, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Истичући значајну подршку коју Њемачка, на челу са канцеларом Ангелом Меркел пружа БиХ, Звиздић је захвалио и за пријатељски однос према БиХ и изразио наду да ће подршка и билатерална сарадња бити настављени.

Хелбах, који је и бивши њемачки амбасадор у БиХ, рекао је да је задовољан видљивим напретком БиХ, као и да ће Њемачка наставити да подржава процесе европских интеграција и пут БиХ ка ЕУ и НАТО.

Он је похвалио напоре које чини Савјет министара БиХ.

Звиздић и Хелбах сагласили су се да треба интензивирати процесе реформи, регионалне сарадње и наставити борбу против организованог криминала, корупције и свих облика тероризма.

Састанку је присуствовала и амбасадор Њемачке у БиХ Кристијан Хохман.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар