Прекинуто рочиште у случају Салиховића

У Суду БиХ данас је требало бити одржано прво рочиште пред дисциплинском комисијом у случају главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића који је суспендован због тужбе у којој му се на терет ставља низ прекршаја.

Босна и Херцеговина 06.12.2016 | 12:35
Прекинуто рочиште у случају Салиховића
Како је за Клиx.ба потврдио Салиховићев адвокат Рифат Коњић, рочиште је отказано јер је одбрана затражила изузеће предсједника дисциплинске комисије Махмута Швраке.

"Разлог је тај јер се против њега води процедура у Тужлаштву БиХ гдје је главни тужилац Горан Салиховић", рекао је Коњић.

У дисциплинској тужби се наводи да је Салиховић пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримјерене контакте са судијом или странкама у поступку, омогућио вршење дужности тужиоца особама које за то нису законом овлаштене, мијешао се у поступање судије или тужиоца.

Међу прекршајима је наведено и намјерно давање лажне или недовољне информације у вези с пријавама за радно мјесто, дисциплинским стварима, питањима унапређења и напредовања у служби или било којим другим питањима која су у надлежности ВСТС-а, те својим понашањем довео у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет државног тужилаштва.

Салиховић је наводе дисциплинског тужиоца одбацио као нетачне. Упоредо с дисциплинским поступком, Тужилаштво БиХ води кривичну истрагу против Салиховића.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Исправка кривог навода

06.12.2016 11:46

Горан Салиховић више није главни тужилац у тужилаштву БиХ. Он а је БИО главни тужилац, а смијењен је јер је радио незаконите радње. Колико су оне биле тешке, установиће суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зар не

06.12.2016 12:21

Спасавао је Додика,за новац.

Name

Борац

06.12.2016 13:26

Овај систем владања у БиХ је толико унистен и да им се висе ниста не мозе вјеровати праве циркус са сопственим народом зато пустите цовјека ста је год урадио свакао це те га на крају пустити због наводно недостатка доказа

Name

Судија

06.12.2016 12:03

Он је јос главни тузиоц само суспендован, и други це се изабрати тек кад се заврси поступак сто мозе трајати до годину дана, сад има в.д само, зато ти не лупај ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно судија

06.12.2016 12:19

У праву си ти судија, он вјероватно ради све оно што је и до сад радио преко својих људи у тужилаштву. Не би се Мектић бадава жалио на кадрове у тужилаштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прочитани мајстор спина

06.12.2016 12:20

Салиховић је рекао прије дисциплинског рочишта да има пуно повјерење у рад дисциплинске комисије а сада његов адвокат одмах тражи изузеће предсједника те исте.Такође је два дана прије своје суспензије издао наређење за отварање истраге против Милорада Додика у вези референдума и два мјесеца се већ прави медијски циркус.Затим је Салиховић пред саму суспензију изјавио да је оптужница у вези Бобар банке послата на потврђивање у Суд БиХ што је ноторна лаж

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

06.12.2016 13:42

Знамо како су до сад завршавали овакви случајеви, тако ће и овај.

ОДГОВОРИТЕ