За отплату дуга идуће године иде 742 милиона

Буџет Републике Српске засигурно обећава да ће највише новца бити потрошено за враћање дугова.

Република Српска 05.12.2016 | 22:52
За отплату дуга идуће године иде 742 милиона
Догодине ће за отплату отићи чак 742 милиона марака. То је знатно више у односу на годину која је на измаку. Влада рачуна на то да ће редовни приходи биће увећани. Остатак ће већ традиционално бити надокнађен задужењима. Следеће године рачуна се на скоро 610 милиона нових кредита. Шеф финансија у Влади Републике Српске тврди да буџетска каса ниједног тренутка неће бити угрожена.

Због враћања дугова, услиједиће резови на најболнијој ставци – лична примања. Плате запослених у јавном сектору ће бити смањене за готово 5.000.000 марака.

Зоран Тегелтија овај пут увјерава да ће ставити тачку на нова запошљавања у јавном сектору. Неувјерљиво и ништа ново, јер је таквих обећања до сада било много, али углавном су била празна. Хоће ли бити отпуштања радника у то већ није сигуран.

Мање новца наредне године добиће локалне заједнице, али и поједина предузећа која носе дио терета задуживања Владе. "Жељезнице Републике Српске" ће добити 25 милиона марака, а "Аеродроми РС" близу 2 милиона.

Мање пара добиће многа министарства. Буџет ће највише бити смањен Министарству унутрашњих послова. Минус је, између осталих, предвиђен и за министарства финансија, правде и избјегла и расељена лица.

Зато ће више новца имати Кабинет предсједника Републике Српске, који ће потрошити 10,2 милиона марака. 500.000 КМ више требаће за обиљежавање Дана Републике.

У Хеликоптерском сервису ништа неће прослављати, али имаће готово 9,5 милиона марака за набавку робе. За исте намјене Цивилној заштити предвиђено је свега 50.000 марака. Пољопривредници немају разлога за задовољство, јер ће и сљедеће године на располагању имати 60 милиона.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хе хе

05.12.2016 22:48

Они који су требали бити удомљени, удомљени су. Остали нек' се ..бу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

06.12.2016 09:46

То народе.Тако смо хтјели,нека,нека тако нам и треба.Ниста ово није ста нас цека!Супер само напред народе!!!

Name

Нема даље

05.12.2016 22:51

Уопште не могу да схватим да неко води владу и хладно изјави да планира буџет на кредиту ММФа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зенитх Лоан Лимитед

14.03.2017 11:57

Да ли сте у потрази за опције за куповину новог дома, изградња, кредити за некретнине, рефинанце, консолидација дуга, лично или пословну намјену финансирања? Добродошли у будућност! Финанцирање је лако с нама. Зашто чекати за новац хитно потребан? имамо новца да вам кредит. Наша Финанцијски сервис кредит је 100% зајамчена. Контактирајте нас као што смо понудити наше финансијске рате сервице ниске и приступачне каматну стопу од 2% стопе ниске и приступачне каматну стопу од 2% Пријавите се сада и придружите тисуће задовољних купаца. Е-маил: зенитхлоанлимитед@гмаил.цом

ОДГОВОРИТЕ