Za otplatu duga iduće godine ide 742 miliona

Budžet Republike Srpske zasigurno obećava da će najviše novca biti potrošeno za vraćanje dugova.

Republika Srpska 05.12.2016 | 22:52
Za otplatu duga iduće godine ide 742 miliona
Dogodine će za otplatu otići čak 742 miliona maraka. To je znatno više u odnosu na godinu koja je na izmaku. Vlada računa na to da će redovni prihodi biće uvećani. Ostatak će već tradicionalno biti nadoknađen zaduženjima. Sledeće godine računa se na skoro 610 miliona novih kredita. Šef finansija u Vladi Republike Srpske tvrdi da budžetska kasa nijednog trenutka neće biti ugrožena.

Zbog vraćanja dugova, uslijediće rezovi na najbolnijoj stavci – lična primanja. Plate zaposlenih u javnom sektoru će biti smanjene za gotovo 5.000.000 maraka.

Zoran Tegeltija ovaj put uvjerava da će staviti tačku na nova zapošljavanja u javnom sektoru. Neuvjerljivo i ništa novo, jer je takvih obećanja do sada bilo mnogo, ali uglavnom su bila prazna. Hoće li biti otpuštanja radnika u to već nije siguran.

Manje novca naredne godine dobiće lokalne zajednice, ali i pojedina preduzeća koja nose dio tereta zaduživanja Vlade. "Željeznice Republike Srpske" će dobiti 25 miliona maraka, a "Aerodromi RS" blizu 2 miliona.

Manje para dobiće mnoga ministarstva. Budžet će najviše biti smanjen Ministarstvu unutrašnjih poslova. Minus je, između ostalih, predviđen i za ministarstva finansija, pravde i izbjegla i raseljena lica.

Zato će više novca imati Kabinet predsjednika Republike Srpske, koji će potrošiti 10,2 miliona maraka. 500.000 KM više trebaće za obilježavanje Dana Republike.

U Helikopterskom servisu ništa neće proslavljati, ali imaće gotovo 9,5 miliona maraka za nabavku robe. Za iste namjene Civilnoj zaštiti predviđeno je svega 50.000 maraka. Poljoprivrednici nemaju razloga za zadovoljstvo, jer će i sljedeće godine na raspolaganju imati 60 miliona.BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

He he

05.12.2016 23:48

Oni koji su trebali biti udomljeni, udomljeni su. Ostali nek' se ..bu.

ODGOVORITE
Name

Prle

06.12.2016 10:46

To narode.Tako smo htjeli,neka,neka tako nam i treba.Nista ovo nije sta nas ceka!Super samo napred narode!!!

Name

Nema dalje

05.12.2016 23:51

Uopšte ne mogu da shvatim da neko vodi vladu i hladno izjavi da planira budžet na kreditu MMFa.

ODGOVORITE
Name

Zenith Loan Limited

14.03.2017 12:57

Da li ste u potrazi za opcije za kupovinu novog doma, izgradnja, krediti za nekretnine, refinance, konsolidacija duga, lično ili poslovnu namjenu finansiranja? Dobrodošli u budućnost! Financiranje je lako s nama. Zašto čekati za novac hitno potreban? imamo novca da vam kredit. Naša Financijski servis kredit je 100% zajamčena. Kontaktirajte nas kao što smo ponuditi naše finansijske rate service niske i pristupačne kamatnu stopu od 2% stope niske i pristupačne kamatnu stopu od 2% Prijavite se sada i pridružite tisuće zadovoljnih kupaca. E-mail: zenithloanlimited@gmail.com

ODGOVORITE