Батонова жал: Ех што нисам возио за Ферари!

Досањао је Мекларен и Вилијамс, али му је црвени комбинезон Скудерије заувек остао у дечачким маштаријама.

Остали спортови 13.12.2016 | 08:45
Батонова жал: Ех што нисам возио за Ферари!
Крај каријере не брише жеље које оставља и по нека неостварена спортска амбиција. Ову тезу доказао је Џенсон Батон када је након напуштања најбржег каравана изјавио да једино жали зато што није возио за Ферари!

„Да ми се указала прилика и наместила ситуација наравно да би возио за Ферари“, тврди Батон и додаје како су постојале само три екипе које су га инспирисале када је правио прве кораке у Ф1.

„Само сам о три тима сањао када сам стигао до Формуле 1. То су Ферари, Мекларен и Вилијамс. Ето, у два сам возио“, рекао је Батон који између осталог тврди да је младим такмичарима те 2000. године када је он започео каријеру било много теже да се снађу него што је то данас случај.

„Ја нисам имао никакво искуство кад сам стигао у Ф1. Нисам имао појма, нити јасну визију о подешавању болида. Нисмо имали симулаторе тада, нисмо имали ни приближне податке са стазе“ изјавио је Батон причајући о својим почетцима и данима који су после одлуке да се пензионише заувек остали иза прослављеног аутомобилисте.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар