Batonova žal: Eh što nisam vozio za Ferari!

Dosanjao je Meklaren i Vilijams, ali mu je crveni kombinezon Skuderije zauvek ostao u dečačkim maštarijama.

Ostali sportovi 13.12.2016 | 08:45
Batonova žal: Eh što nisam vozio za Ferari!
Kraj karijere ne briše želje koje ostavlja i po neka neostvarena sportska ambicija. Ovu tezu dokazao je Dženson Baton kada je nakon napuštanja najbržeg karavana izjavio da jedino žali zato što nije vozio za Ferari!

„Da mi se ukazala prilika i namestila situacija naravno da bi vozio za Ferari“, tvrdi Baton i dodaje kako su postojale samo tri ekipe koje su ga inspirisale kada je pravio prve korake u F1.

„Samo sam o tri tima sanjao kada sam stigao do Formule 1. To su Ferari, Meklaren i Vilijams. Eto, u dva sam vozio“, rekao je Baton koji između ostalog tvrdi da je mladim takmičarima te 2000. godine kada je on započeo karijeru bilo mnogo teže da se snađu nego što je to danas slučaj.

„Ja nisam imao nikakvo iskustvo kad sam stigao u F1. Nisam imao pojma, niti jasnu viziju o podešavanju bolida. Nismo imali simulatore tada, nismo imali ni približne podatke sa staze“ izjavio je Baton pričajući o svojim početcima i danima koji su posle odluke da se penzioniše zauvek ostali iza proslavljenog automobiliste.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar