"Разговори са Терзићем и Грбићем - само договор"!

Два разговора које је нови председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, имао са селекторима наших најбољих репрезентација, били су само први контакти.

Остали спортови 05.12.2016 | 12:15
"Разговори са Терзићем и Грбићем - само договор"!
Током тих разговора мало се причало о битним стварима, а минути који су потрошени у телефонском контакту са Зораном Терзићем и Николом Грбићем, били су само – договор. Што не значи да у скорије време неће бити конкретизовани и продубљени.

"Они су културни људи и звали су да ми честитају на новој функцији и ја сам им на томе захвалио. Срећан сам и задовољан што сам и ја имао њима на чему да честитам, а то су велики успеси које су селекције под њиховим вођењем направиле овог лета", објаснио је први човек ОСС.

Много је петпарачких прича и нагађања било међу онима жељних сензације, па је тако била „актуелна“ оставка Николе Грбића, наводно због исхода недавних избора.

"Питао ме је, после размењених честитки, какав је његов статус у националном тиму и ја сам му рекао оно што је једино и могуће, да је исти као што је и био. Рекао ми је потом да он нема никакав уговор са Одбојкашким савезом Србије, на шта сам му одговорио да што се мене тиче, може сада да га потпише до 2020. Наравно, зна се како иде процедура око тога. Не бих да то буде као до сада, већ да изгласа Председништво и Извршни одбор. Тако сам причао у предизборној кампањи, да нема одлучивања једног човека, то ћу увек и испоштовати. Наравно, прецизирали смо када би могли да се нађемо и попричамо о свему, а то ће бити релативно брзо. Не знам да ли је Никола можда мислио да ће после избора доћи до неке моје 'освете' због Владимира, али то нема никакве везе. Разговор је био сасвим нормалан".

Тиме је Зоран Гаијић одржао реч када је је пре неколико дана рекао "Никола је Никола, а Владимир је Владимир".

Са Зораном Терзићем је разговор био, ако се тако може рећи, мало опуштенији.

"Кажем, није то била нека велика прича, само договор. Рекао сам му да има срећу да му је председник Савеза колега тренер, да је мало оних који се тиме могу похвалити, а самим тим да их све сигурно много боље разумем. Можда се и са њим видим ускоро. Ни Терзић нема уговор са Савезом, тачније ми ни један уговор са тренерима нисмо затекли".

Хоће му бити понуђен?

"Наравно, уколико жели".

Да ли ће уговори селектора са Одбојкашким савезом Србије можда бити препрека да потраже ангажмане и у клубовима широм Европе?

"Таман посла, напротив. Што се Зорана Терзића тиче, он већ годинама тренира и клуб и репрезентацију. Када је Никола Грбић у питању, мислим да је за њега као тренера са пар година искуства, боље да има тренерску праксу. Ако се нешто воли, а он овај позив и те како воли, што се види, његово тренерско мајсторство ће расти све брже. То кажем као неко ко целог живота ради тако, сматрам да као што играч треба да буде у форми, тако и тренер треба да буде. За сваког селектора је боље да води и клуб и репрезентацију. Пауза уме да буде велика, једноставно губи се осећај".

Волео би Зоран Гајић још нешто, али је то тренутно немогуће…

"Када би сви наши водећи тренери радили у Србији и нашим клубовима. Не само Зоран Терзић и Никлола Грбић, него сви наши врхунски стручњаци. Али свестан сам колико је то немогуће у овом моменту. Тако би напредовали играчи и играчице у Србији. Ако неки клуб буде заинтересаован, ми као Одбојкашки савез Србије би помогли да се то реализује", закључује Гајић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар