Видео: Е, то се зове ''фудбалска шорка''! И то саиграча...!

Није да се догађа сваки дан, али није ни реткост. Ипак, свака туча саиграча током утакмице или тренинга изазива пажњу јавности.

Фудбал 04.12.2016 | 19:30
Видео: Е, то се зове ''фудбалска шорка''! И то саиграча...!
Последњи пример у низу догодио се јуче у Шефилду, на "Хилсбороу", где су се у 90. минуту утакмице Чемпионшипа потукли Џермајн Бекфорд и Ион Дојл, па их је судија Данкан послао у свлачионицу минут-два пре осталих.

Престон је тај меч изгубио резултатом 2:1, иако је од 65. минута имао играча више када је стрелац првог гола, Аргентинац Фернандо Форестијери, добио директан црвени картон због још једне туче, али не са саиграчем већ ривалом, Беном Пирсоном.

С десеторицом, Шефилд Венздеј дошао је и до 2:0, захваљујући голу Стивен Флечера, а онда је менаџер гостију Сајмон Грејсон увео на терен Ирца, Дојла, који је за девет минута успео да постигне гол (већ после 30-ак секунди на терену, у 82. минуту), а онда и да се побије са крупнијим саиграчем.



Бекфорд је затражио објашњење од Дојла након што је Ирац био себичан у одличној шанси за 2:2 на уласку у надокнаду времена, али је та расправа брзо измакла контроли па су се ова двојица уписала на списак оних којима је пошло за руком да се потуку током саме утакмице.

У Енглеској су најпознатије туче фудбалера Блекбурна, Грема Ле Соа и Дејвида Батија, као и Њукасла, Кирона Дајера и Лија Бојера, али примера има на свим меридијанима.

Туче саиграча чешће су на тренинзима, него на утакмицама, а за највећи број тих инцидената јавност никада не сазна или сазна касније, када се главе охладе, а актери почну те догађаје да препричавају као анегдоте...

Венздеј се попео на пето место у другој лиги Енглеске док је Престон Норт Енд пао на 15. позицију са скором 7-4-8.

Ево и занимљив YоуТубе компилације камером забележних качења саиграча, међу којима има и неких славних имена, попут Арјена Робена, Хавијера Маскерана, Карлоса Тевеза, итд.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар