Video: E, to se zove ''fudbalska šorka''! I to saigrača...!

Nije da se događa svaki dan, ali nije ni retkost. Ipak, svaka tuča saigrača tokom utakmice ili treninga izaziva pažnju javnosti.

Fudbal 04.12.2016 | 19:30
Video: E, to se zove ''fudbalska šorka''! I to saigrača...!
Poslednji primer u nizu dogodio se juče u Šefildu, na "Hilsborou", gde su se u 90. minutu utakmice Čempionšipa potukli Džermajn Bekford i Ion Dojl, pa ih je sudija Dankan poslao u svlačionicu minut-dva pre ostalih.

Preston je taj meč izgubio rezultatom 2:1, iako je od 65. minuta imao igrača više kada je strelac prvog gola, Argentinac Fernando Forestijeri, dobio direktan crveni karton zbog još jedne tuče, ali ne sa saigračem već rivalom, Benom Pirsonom.

S desetoricom, Šefild Venzdej došao je i do 2:0, zahvaljujući golu Stiven Flečera, a onda je menadžer gostiju Sajmon Grejson uveo na teren Irca, Dojla, koji je za devet minuta uspeo da postigne gol (već posle 30-ak sekundi na terenu, u 82. minutu), a onda i da se pobije sa krupnijim saigračem.



Bekford je zatražio objašnjenje od Dojla nakon što je Irac bio sebičan u odličnoj šansi za 2:2 na ulasku u nadoknadu vremena, ali je ta rasprava brzo izmakla kontroli pa su se ova dvojica upisala na spisak onih kojima je pošlo za rukom da se potuku tokom same utakmice.

U Engleskoj su najpoznatije tuče fudbalera Blekburna, Grema Le Soa i Dejvida Batija, kao i Njukasla, Kirona Dajera i Lija Bojera, ali primera ima na svim meridijanima.

Tuče saigrača češće su na treninzima, nego na utakmicama, a za najveći broj tih incidenata javnost nikada ne sazna ili sazna kasnije, kada se glave ohlade, a akteri počnu te događaje da prepričavaju kao anegdote...

Venzdej se popeo na peto mesto u drugoj ligi Engleske dok je Preston Nort End pao na 15. poziciju sa skorom 7-4-8.

Evo i zanimljiv YouTube kompilacije kamerom zabeležnih kačenja saigrača, među kojima ima i nekih slavnih imena, poput Arjena Robena, Havijera Maskerana, Karlosa Teveza, itd.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar