Анализа, ЕП - ''Орлићи'' чекају ривале: Идеално Пољска, Данска и Бабунски!

Брину Немци са Фером и Брантом, Шпанци са Асенсиом и Саулом... Опасне екипе имају и Португалци, Енглези, Италијани...

Фудбал 01.12.2016 | 14:30
Анализа, ЕП - ''Орлићи'' чекају ривале: Идеално Пољска, Данска и Бабунски!
Конгресни центар у Кракову од 18 сати. Место где ће У21 репрезентација Србије сазнати имена противника на последњем великом такмичењу пре но што, надамо се, нападне и највише пласмане на сениорској сцени. Јер после У19 титуле првака Европе у Литванији и злата на Мундијалиту на Новом Зеланду јасно је да ће Орлићи и од 16. до 30. јуна у Пољској бити у групи фаворита. Међутим, далеко је још јуна, да се за почетак осврнемо на данашњи жреб. Три шешира, по један противник из сваког. Ми о свакој екипи по неколико реченица, ви нам у коментарима кажите кога желите, кога се плашите...

ПОЉСКА

Домаћин турнира због чега је награђен местом у првом шеширу па ће вероватно све остале нације навијати да за ривала извуку баш Пољску, а не Немачку и Португалију. Додуше, када би Пољаци заиграли у најјачем саставу, са све Наполијевим тандемом Аркадијушем Миликом и Пјотром Зјелинским, вероватно би мишљење било нешто другачије. Али њих вероватно неће бити, а и да су ту Пољска је свакако најлакши ривал из првог шешира, иако бар на сениорском нивоу Србија баш и није имала успеха у дуелима са њима. Капитен је дефанзивац Томаш Кедзиора из Леха, најбољи стрелац нападач Нанта Марјуш Степински.

НЕМАЧКА

Ако је Пољска најлакши ривал на Еуру, Немачка је бар на папиру најтежи. Јер само да побројимо: Лерој Фер, Матијас Гинтер, Махмуд Дауд, Леон Горецка, Макс Мејер, Јулијан Брант, Дави Зелке, Тимо Вернер, Серж Гнабри... Многи би се сениорски тимови уплашили. А ово што смо побројали то су само највзучнија имена. Прегршт је ту већ опробаних бундеслигаша за које ће шира јавност тек чути кад буду почели да се помињу милиони у вези са њима. У квалификационој Групи 7 - у којој су за ривале имали и Русе и Аустријанце -максималан учинак од 10 победа на 10 утакмица уз 3,5 дата гола по мечу. Страх и трепет.

ПОРТУГАЛИЈА

Вицешампиони Европе. Сада желе да понове успех старијих колега, који су овог лета покорили Стари континент. И имају на основу чега да граде тај оптимизам, јер су португалски репрезентативци за своје године по правилу искусни играчи који су се већ калили у сениорској конкуренцији. И то не било каквој. Спортинговог штопера Рубена Семеда и крило Бенфике Гонсала Гуедеса медији стога већ сељакају од једног до другог енглеског великана, ту је и Портов Дијего Жота, па Рубен Невес, најмлађи капитен у историји Лиге шампиона... Португалци притом традиционално доминирају у овој конкуренцији.

ЕНГЛЕСКА

У групи са Норвешком и Швајцарском, која на У21 нивоу увек има шта да покаже, Енглеска је била убедљиво прва са 20 голова постигнутих на осам утакмица и само три примљена. Волимо да кажемо да Енглези традиционално прецењују квалитет својих младих играча, али га овја пут заиста имају, иако скоро сигурно неће рачунати на Делеа Алија,Џона Стионса, Рахима Стерлинга, Маркуса Рашфорда... Али има ту играча са вишегодишњим премијерлигашким искуством попут Џејмса Ворд-Проуза, па и ових нешто мање искусних налик Лестеровом Демарају Греју, Калуму Чејмберсу из Мидлзброа. Добра ствар за њихове ривале је што Енглези обично пожуре са позивима за А тим, а ретко враћају играче у младу репрезентацију.

ШПАНИЈА

По нашем скромном мишљењу, уз Немце најквалитетнија репрезентација и најтежи ривал из другог шешира. Капитен је Евертонов Ђерар Деулофеу, из реала ту је Марко Асенсио, из Атлетика Саул, из Барсине школе Мунир Ел Хадади који играо врло солидно у Валенсији, из Бенфике Алекс Грималдо, првотимац Порта Оливер Торес, чак се и Арсеналов Ектор Бељерињош јавља на позиве селектора У21 репрезентације. Паклен тим, а вероватно да у Шпанији памте да смо их баш ми избацили у баражу за пласман на претходно Европско првенство.

ИТАЛИЈА

Још један од тимова који улазе у најужу конкуренцију за највиши домет. Били су први у нашој квалификационој групи, завршили су је без пораза, иако је Србија у међусобним окршајима показала да није слабији ривал. Уосталом, Србија је светски првак. Али Италија може да се прва са сваким и можда је баш уз нашу екипу најтежи ривал из трећег шешира. Окосницу ове нове генерације чине играчи Аталанте, мада је тешко сада претпоставити у ком ће састави они отпутовати у Пољску. Ако буду у најјачем то значи Ђанлуиђи Донарума на голу, паАлесио Ромањоли, Федерико Бернардески, Мануел Локатели, Роберто Гаљардини...

ШВЕДСКА

Браниоци титуле најбољих на Старом континенту и екипа која је у квалификацијама била боља и од Шпаније. Шведска традиционално има своју улогу на У21 нивоу, иако ту нема неких мегазвезди, посебно не откако је Виктор Линделфоф премокамандован у А тим. Ту је син легендарног Хенрика Ларсона, Џордан, па везиста Гронингена Симон Тиблинг, Кристофер Олсон из Митјиланда. Али немојте да вас имена њихова клубова заварају. Швеђани само не журе са одласком у велике клубове у којима неће играти. Велик број их је и даље у Шведској где полако сакупљају минуте.

ЧЕШКА

Први у квалификационој групи испред Белгије. Код Чеха се зна, њима и гро сениорске репрезентације игра у домаћим клубовима. Изузетак су голман Перуђе Лукаш Зима, Ајаксов везиста Вацлав Черни... База је ипак у Чешкој, па то нису играчи познати широј јавности. Али кад преко пута имат Чехе знате да вас неће ниједног тренутка испустити из вида. Ипак, боља опција од Италије, па и Шведске.

СЛОВАЧКА

Најбољи у осмој квалифкационој групи у којој су играле и Холандија и Турска што је најбољи доказ да се Словаци не смеју потценити без обзира на то што ни летимичан поглед на њихов кадар не улива страх у кости. Нема ту неких великих имена, пар момака који су тек прекорачили прах појединих европских клубова, али свако од њих зна шта му је задатак када игра за репрезентацију.

МАКЕДОНИЈА   

Ако бисмо истрчали на улицу и спровели анкету међу случајним пролазницима вероватно би већина изабрала баш Македонију за ривала из трећег шешира. Не мари што су у квалификацијама били испред Француске, Исланда, Украјине, Шкотске и Северне Ирске. Капитен им је Давид Бабунски, ту је још један фудбалер Црвене звезде Даниел Аврамовски, на суперлигашким теренима могли сте да видите и Предрага Крстића и Алексу Амановића, али све скупа - као светски шампион Србија би свакако била фаворит против Македонаца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар