Родитељима пријава због нестанка дјеце

Нестанак двоје дванаестогодишњака у озренској општини Петрово 25. октобра добио је неочекиван епилог, након што је полиција у Добоју за тај случај одговорност приписала њиховим родитељима.

Република Српска 01.12.2016 | 08:04
Родитељима пријава због нестанка дјеце
Наиме, потврдило се да су ученици Основне школе "Вук Караџић" Стефан Рајчић и Милица Миливојевић из хира напустили своје домове, али неће за то одговарати. ЦЈБ Добој је Окружном јавном тужилаштву Добој поднео пријаву против мајке девојчице С. М, под сумњом да је грубо занемарила дужност васпитања своје кћерке. Пријава је уследила и оцу дечака Г. Р. ком је замерено то исто.

По тумачењу органа реда, они су одговорни за асоцијално понашање њихове деце.

Према сазнањима "Новости", девојчица живи са мајком и братом након што их је отац напустио, док је дечаков отац осуђиван за тешко кривично дело. У јавности се оглашавала мајка девојчице Снежана Миливојевић, која је касније кривицу за напуштање куће пребацивала на кћерку.

Полиција је открила да су двоје деце на исти начин куће напустили и 4. новембра, и ноћ провели у истом објекту као две недеље раније, а ни тада њихов нестанак родитељи нису одмах пријавили.

ПОТРАГА

Због сумњи да су насилно одведени у непознатом правцу, за њима су трагале бројне полицијске снаге, ватрогасци, мештани... Блокирани су били сви фреквентни путни правци. Пронађени су у засеоку Брђани живи и здрави, након чега су сви у Петрову и Добоју одахнули због срећног завршетка.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Засто полиција не криви оца дјевојцице

01.12.2016 07:57

Отац дјевојцице је пијанац који је стално тукао супругу и дјецу па су морали да оду у тудју куцу гдје зиве као подстанари. Зиве од плате мајке Сњезане која ради у фирми Нап Цо у Петрову а отац Дарко се уопсте не интересује за дјецу.Сњезана цак ради и прековремено и медју бољим је радницима да би обезбиједила дјеци храну.Поставља се питање ко це се бринути о дјеци кад је Сњезана на послу а органи реда опет окривили њу а отац Дарко само цуга и бас га брига за породицу.Проблем је код органа реда сто сад и они криве Сњезану по принципу удри вола који вуце. Органи реда та дјеца имају и оца па мало њега натјерајте да се брине и стара о дјеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.12.2016 08:20

Па наравно да су родитељи криви.Ајд нека оде моје дијете?! Већина родитеља су прави и брину о дјецу. Скоро сви, али има и оних који лутају по кафанама, тудјим кућама, испијају се каве, швалеришу се. А за то вријеме дјеца су сама, на интернету и без икакве контроле. Онда се деси овако нешто и ко је крив-дијете, е па неће да може. Таква дјеца немају честит ручак да поједу. Морају дјеца као мајка и татко јер не знају, тј. нису научени другачије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусеин

01.12.2016 09:47

Потписујем!

Name

xxx

01.12.2016 14:16

Отац пијанац, мајка вуцара, а дјете нема васпитања. Одузети дјецу.

ОДГОВОРИТЕ