Roditeljima prijava zbog nestanka djece

Nestanak dvoje dvanaestogodišnjaka u ozrenskoj opštini Petrovo 25. oktobra dobio je neočekivan epilog, nakon što je policija u Doboju za taj slučaj odgovornost pripisala njihovim roditeljima.

Republika Srpska 01.12.2016 | 08:04
Roditeljima prijava zbog nestanka djece
Naime, potvrdilo se da su učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" Stefan Rajčić i Milica Milivojević iz hira napustili svoje domove, ali neće za to odgovarati. CJB Doboj je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podneo prijavu protiv majke devojčice S. M, pod sumnjom da je grubo zanemarila dužnost vaspitanja svoje kćerke. Prijava je usledila i ocu dečaka G. R. kom je zamereno to isto.

Po tumačenju organa reda, oni su odgovorni za asocijalno ponašanje njihove dece.

Prema saznanjima "Novosti", devojčica živi sa majkom i bratom nakon što ih je otac napustio, dok je dečakov otac osuđivan za teško krivično delo. U javnosti se oglašavala majka devojčice Snežana Milivojević, koja je kasnije krivicu za napuštanje kuće prebacivala na kćerku.

Policija je otkrila da su dvoje dece na isti način kuće napustili i 4. novembra, i noć proveli u istom objektu kao dve nedelje ranije, a ni tada njihov nestanak roditelji nisu odmah prijavili.

POTRAGA

Zbog sumnji da su nasilno odvedeni u nepoznatom pravcu, za njima su tragale brojne policijske snage, vatrogasci, meštani... Blokirani su bili svi frekventni putni pravci. Pronađeni su u zaseoku Brđani živi i zdravi, nakon čega su svi u Petrovu i Doboju odahnuli zbog srećnog završetka.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zasto policija ne krivi oca djevojcice

01.12.2016 07:57

Otac djevojcice je pijanac koji je stalno tukao suprugu i djecu pa su morali da odu u tudju kucu gdje zive kao podstanari. Zive od plate majke Snjezane koja radi u firmi Nap Co u Petrovu a otac Darko se uopste ne interesuje za djecu.Snjezana cak radi i prekovremeno i medju boljim je radnicima da bi obezbijedila djeci hranu.Postavlja se pitanje ko ce se brinuti o djeci kad je Snjezana na poslu a organi reda opet okrivili nju a otac Darko samo cuga i bas ga briga za porodicu.Problem je kod organa reda sto sad i oni krive Snjezanu po principu udri vola koji vuce. Organi reda ta djeca imaju i oca pa malo njega natjerajte da se brine i stara o djeci.

ODGOVORITE
Name

Mila

01.12.2016 08:20

Pa naravno da su roditelji krivi.Ajd neka ode moje dijete?! Većina roditelja su pravi i brinu o djecu. Skoro svi, ali ima i onih koji lutaju po kafanama, tudjim kućama, ispijaju se kave, švalerišu se. A za to vrijeme djeca su sama, na internetu i bez ikakve kontrole. Onda se desi ovako nešto i ko je kriv-dijete, e pa neće da može. Takva djeca nemaju čestit ručak da pojedu. Moraju djeca kao majka i tatko jer ne znaju, tj. nisu naučeni drugačije.

ODGOVORITE
Name

Husein

01.12.2016 09:47

Potpisujem!

Name

xxx

01.12.2016 14:16

Otac pijanac, majka vucara, a djete nema vaspitanja. Oduzeti djecu.

ODGOVORITE