На терену храбри, у ваздуху паника! Ови спортисти се ПЛАШЕ ЛЕТЕЊА...!

На терену су неустрашиви, гину су за сваку лопту, али у приватном животу и те како имају страхове. Најучесталији је онај од летења, како међу домаћим, тако и страним спортистима.

Остали спортови 02.12.2016 | 15:15
На терену храбри, у ваздуху паника! Ови спортисти се ПЛАШЕ ЛЕТЕЊА...!
Иако је један од најсигурнијих превоза, сведоци смо стравичних авионских нерећа које односе стотине живота. Управо је то разлог због ког појединци из света спорта избегавају да лете, већ се одлучују на путовање колима, где год то могу.

Авионска несрећа у којој је страдао готово цео тим бразилског Шапекоенсеа приликом путовања у Колумбију на финале Копа Судамерикана додатно потпирује страхове. Без обзира на то што су се напутовали у својој каријери, страх никада није нестајао.

НЕМАЊА ВИДИЋ

Такав је пример бескомпомисног Немање Видића. На терену није презао ни од чега, због чега су га навијачи Манчестер јунајтеда и прозвали "Стена". Ипак, на страх од летења никада није остао имун без обзира на то што је путовао у различите делове света.

- Сваки лет за мене је велико оптерећење. Прође ме језа када помислим колико сам често у ваздуху. Никада ми није било свеједно, а откад сам у Јунајтеду, то се само погоршало. Ни моја супруга Ана не подноси лет, а пошто често заједно путујемо, навукао сам жесток страх - рекао је својевремено Видић, за кога многи сматрају да је неустрашив, али изгледа само ван авиона.

МАТЕЈА КЕЖМАН

Многе спортисте који имају аерофобију (или авиофобију) ужасава чињеница да се налазе у затвореном простору и да не могу ништа да учине. Такав је и Матеја Кежман, који никако није могао да превазиђе страх од летења. Он датира још из периода када је наступао за Партизан.

- Навукао сам страх на једном лету са Партизаном од Колумбије до Немачке. Била је мећава, турбуленција, а авион је у олуји деловао као играчка. Слетали смо пуних 20 минута, а неки играчи су након тога и заплакали - открио је Кежман.

Ипак, бивши фудбалер је покушао и да утеши оне који се плаше летења.

- Верујем у Господа, он је тај који ме води. Ако нешто треба да се деси, то не може да се спречи и зато човек не треба да се нервира. Несрећа може да се деси и када идеш улицом или возиш кола - јасан је Кежман.

ДЕЈАН САВИЋЕВИЋ

Дејана Савићевића, председника Фудбалског савеза Црне Горе, ужасавала је турбуленција приликом лета, због чега ни он није успео да савлада страх.

- 'Ђе је навалио овај кроз облак - отело се популарном "Генију" приликом немирног лета од Београда до Сарајева, када је хумором покушао да победи мучнину приликом пропадања авиона.

ИВИЦА КРАЉ

Бивши голман репрезентације Југославије је, такође, био познат као неко ко не подноси летење. У авион је улазио само када је морао, на путовањима дужим од 1.000 километара. Све мање дистанце прелазио је аутомобилом. Фобију од путовања авионом је, према сопственом признању, зарадио на немирним летовима.

Летења се плаше Шпановићева, Гуровић...

Ни други наши спортисти нису имуни на страх од летења. Због тога се Ивана Шпановић пре годину дана није вратила са осталим репрезентативцима са Европског првенства у Прагу.

- Пресео ми је одлазак на првенство авионом, па сам одлучила да се вратим аутомобилом - рекла је Шпановићева.

Исти страх имао је и бивши кошаркаш Милан Гуровић, посебно када је 2002. са репрезентацијом путовао на Светско првенство у Индијанаполис.

Бергкамп на гостовања ишао само аутомобилом

Бивши холандски фудбалер Денис Бергкамп је дефинитивно најпознатији фудбалер који страхује од летења. Због тога је у сваком уговору наводио клаузулу да не мора да путује на гостовања авионом. Холанђанин је само играо на оним мечевима на које је могао да стигне аутобусом или аутомобилом. Путовања “челичном птицом” плаше се и Мисимовић, Гереро, Хаслер, Хант...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар