Бијељина има све услове за страна улагања

Град Бијељина има све потребне предуслове за долазак француских инвеститора у срце Семберије, рекла је амбасадор те земље у БиХ Клер Бодоњи након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем. Она се осврнула на скорашња улагања у семберску пољопривреду и истакла да је то почетак успјешне сарадње.

Република Српска 30.11.2016 | 18:20
Бијељина има све услове за страна улагања
На Пољопривредном добру „Семберија“ набављено је 66 високостеоних јуница сименталске расе “монбелијар” из Француске коју карактерише висока производња млијека, али и меса, и ово је прва оваква набавка у БиХ, уједно и почетак успјешне сарадње са овим дијелом Републике Српске, истакла је амбасадор Француске у БиХ Клер Бодоњи.

Набавка је реализована у сарадњи са Асоцијацијом произвођача ове сименталске расе у Француској.

“Ово је један лијеп почетак сарадње у једном од кључних сегмената привреде у БиХ, али и Бијељине посебно. Такође дошла сам да се видим са градоначелником и да разговарамо о ситуацији у овом граду. Разговарали смо о управљању отпадом. То је веома важно за локални развој, зато што утиче на квалитет живота грађана. То је у овом граду мало компликовано и потребно је наћи партнера за успостављање финансијске равнотеже која није баш једноставна. Упозната сам са ситуацијом тако да бих ја могла да покушам да нађем неко француско предузеће које би учествовало у том послу”, рекла је француска амбасадорка.

Мићић је најавио да ће у фебруару сљедеће године у амбасади Француске бити организован састанак амбасадорке Бодоњи са више градоначелника и начелника општина из Републике Српске на којем би се конкретизовали сви могући видови сарадње.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цорак.

30.11.2016 19:10

Ста да казе цовек на то,беда и неапособност.сви гледају профит ,слуге остају исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

01.12.2016 14:35

Мозе сваста у бијељини да није мице трецине и мије половине са екипом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оптимиста

01.12.2016 15:10

Има услове али има и Мицу. Услови су исти вец двадесет година па ниста. Засто би сада било другације

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

01.12.2016 15:11

Узас ниста друго.Сад кад сте побили народ сад удри да се убије и наси аутохтони производи.

ОДГОВОРИТЕ