Bijeljina ima sve uslove za strana ulaganja

Grad Bijeljina ima sve potrebne preduslove za dolazak francuskih investitora u srce Semberije, rekla je ambasador te zemlje u BiH Kler Bodonji nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. Ona se osvrnula na skorašnja ulaganja u sembersku poljoprivredu i istakla da je to početak uspješne saradnje.

Republika Srpska 30.11.2016 | 18:20
Bijeljina ima sve uslove za strana ulaganja
Na Poljoprivrednom dobru „Semberija“ nabavljeno je 66 visokosteonih junica simentalske rase “monbelijar” iz Francuske koju karakteriše visoka proizvodnja mlijeka, ali i mesa, i ovo je prva ovakva nabavka u BiH, ujedno i početak uspješne saradnje sa ovim dijelom Republike Srpske, istakla je ambasador Francuske u BiH Kler Bodonji.

Nabavka je realizovana u saradnji sa Asocijacijom proizvođača ove simentalske rase u Francuskoj.

“Ovo je jedan lijep početak saradnje u jednom od ključnih segmenata privrede u BiH, ali i Bijeljine posebno. Takođe došla sam da se vidim sa gradonačelnikom i da razgovaramo o situaciji u ovom gradu. Razgovarali smo o upravljanju otpadom. To je veoma važno za lokalni razvoj, zato što utiče na kvalitet života građana. To je u ovom gradu malo komplikovano i potrebno je naći partnera za uspostavljanje finansijske ravnoteže koja nije baš jednostavna. Upoznata sam sa situacijom tako da bih ja mogla da pokušam da nađem neko francusko preduzeće koje bi učestvovalo u tom poslu”, rekla je francuska ambasadorka.

Mićić je najavio da će u februaru sljedeće godine u ambasadi Francuske biti organizovan sastanak ambasadorke Bodonji sa više gradonačelnika i načelnika opština iz Republike Srpske na kojem bi se konkretizovali svi mogući vidovi saradnje.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

corak.

30.11.2016 19:10

Sta da kaze covek na to,beda i neaposobnost.svi gledaju profit ,sluge ostaju iste.

ODGOVORITE
Name

vrs

01.12.2016 14:35

Moze svasta u bijeljini da nije mice trecine i mije polovine sa ekipom

ODGOVORITE
Name

Optimista

01.12.2016 15:10

Ima uslove ali ima i Micu. Uslovi su isti vec dvadeset godina pa nista. Zasto bi sada bilo drugacije

ODGOVORITE
Name

rs

01.12.2016 15:11

Uzas nista drugo.Sad kad ste pobili narod sad udri da se ubije i nasi autohtoni proizvodi.

ODGOVORITE