Амери пишу: Трејдовати Јокића за Казинса - могуће је!

У посао би наводно могао да буде укључен чак и Емануел Мудијај.

Кошарка 01.12.2016 | 13:45
Амери пишу: Трејдовати Јокића за Казинса - могуће је!
Америчке дебате о будућности Демаркуса Казинса све су чешће у жижи јавности. Посебно јер се рапидно приближава још једно незванично отварање трансфер пијаце, које је заказано за 15. децембар. 

А међу главним звездама прелазног рока могао би буде управо Казинс. Да, један од најбољих центара НБА лиге. Али то значи да би Сакраменто морао да направи још један корак уназад и крене у ново реновирање тима.

Бугијев одлазак из Сакрамента нема апсолутно никаквог смисла с гледишта квалитета који амерички ас поседује. Међутим, сат откуцава ка 2018. години, када би Казинс требало да постане слободан играч, док ће у међувремену његова вредност опадати рапидно, како се уговор буде приближавао крају.

Управо из тог разлога новинари угледног ЕСПН говорили су о могућностима које би Сакраменто могао да искористи како би што квалитетније прошао у случају да се клуб ипак одлучи да се растане са Бугијем.

Многи клубови одавно стоје у реду, а као једна од најреалнијих опција је да се Кингси окрену ка Денверу и Николи Јокићу. Ништа није званично, нити је било контакта две стране, али реномирани стручњаци су у емисији ЕСПН Локдаун говорили управо о овој опцији.

Јер Денверов тренре Мајк Мелоун је схватио да му балкански тандем „Јуркић“ не доноси жељени ефекат, због чега је и сам признао да је направио велику грешку и да се огрешио о српског играча јер га је прекомандовао на позицију крилног центра. Сада се Мелоунналази у проблему јер у ротацији тренутно има три квалитетна центра - Јусуфа Нуркића, Кенета Фарида и Николу Јокића. Притом, Фарид је природно четворка, али је све често и у самом рекету. 

Управо из тог разлога недавно се појавила и информација да би Денвер могао да се окрене трејду једног од двојице играча са Балкана, како би растеретио центарску линију.

А, према речима стручњака са ЕСПН, Денвер би могао да трејдује Јокића и Емануела Мудијаја како би добио Казинса. Био би то сасвим солидан посао за обе стране, јер би Нагетси добили човека који се подједнако добро сналази на позицијама центра и крилног центра, а Сакраменто двојицу талентованих играча на позицијама плејмејкера и центра са којима би могли да граде тим за будућност. 

Притом, познато је да први оперативац Сакрамента и легенда клуба Владе Дивац обожава европске играче и да воли да им пружа шансу.

Засад је цела прича у повојима и у домену теорије. А све би могло да буде јасно ускоро.

Ко зна, можда бисмо једног дана могли да гледамо неки нови Сакраменто вођен српским тандемом Богдан Богдановић - Никола Јокић?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар