Ameri pišu: Trejdovati Jokića za Kazinsa - moguće je!

U posao bi navodno mogao da bude uključen čak i Emanuel Mudijaj.

Košarka 01.12.2016 | 13:45
Ameri pišu: Trejdovati Jokića za Kazinsa - moguće je!
Američke debate o budućnosti Demarkusa Kazinsa sve su češće u žiži javnosti. Posebno jer se rapidno približava još jedno nezvanično otvaranje transfer pijace, koje je zakazano za 15. decembar. 

A među glavnim zvezdama prelaznog roka mogao bi bude upravo Kazins. Da, jedan od najboljih centara NBA lige. Ali to znači da bi Sakramento morao da napravi još jedan korak unazad i krene u novo renoviranje tima.

Bugijev odlazak iz Sakramenta nema apsolutno nikakvog smisla s gledišta kvaliteta koji američki as poseduje. Međutim, sat otkucava ka 2018. godini, kada bi Kazins trebalo da postane slobodan igrač, dok će u međuvremenu njegova vrednost opadati rapidno, kako se ugovor bude približavao kraju.

Upravo iz tog razloga novinari uglednog ESPN govorili su o mogućnostima koje bi Sakramento mogao da iskoristi kako bi što kvalitetnije prošao u slučaju da se klub ipak odluči da se rastane sa Bugijem.

Mnogi klubovi odavno stoje u redu, a kao jedna od najrealnijih opcija je da se Kingsi okrenu ka Denveru i Nikoli Jokiću. Ništa nije zvanično, niti je bilo kontakta dve strane, ali renomirani stručnjaci su u emisiji ESPN Lokdaun govorili upravo o ovoj opciji.

Jer Denverov trenre Majk Meloun je shvatio da mu balkanski tandem „Jurkić“ ne donosi željeni efekat, zbog čega je i sam priznao da je napravio veliku grešku i da se ogrešio o srpskog igrača jer ga je prekomandovao na poziciju krilnog centra. Sada se Melounnalazi u problemu jer u rotaciji trenutno ima tri kvalitetna centra - Jusufa Nurkića, Keneta Farida i Nikolu Jokića. Pritom, Farid je prirodno četvorka, ali je sve često i u samom reketu. 

Upravo iz tog razloga nedavno se pojavila i informacija da bi Denver mogao da se okrene trejdu jednog od dvojice igrača sa Balkana, kako bi rasteretio centarsku liniju.

A, prema rečima stručnjaka sa ESPN, Denver bi mogao da trejduje Jokića i Emanuela Mudijaja kako bi dobio Kazinsa. Bio bi to sasvim solidan posao za obe strane, jer bi Nagetsi dobili čoveka koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama centra i krilnog centra, a Sakramento dvojicu talentovanih igrača na pozicijama plejmejkera i centra sa kojima bi mogli da grade tim za budućnost. 

Pritom, poznato je da prvi operativac Sakramenta i legenda kluba Vlade Divac obožava evropske igrače i da voli da im pruža šansu.

Zasad je cela priča u povojima i u domenu teorije. A sve bi moglo da bude jasno uskoro.

Ko zna, možda bismo jednog dana mogli da gledamo neki novi Sakramento vođen srpskim tandemom Bogdan Bogdanović - Nikola Jokić?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar