Промјене у релију: ВРЦ правила на ревизији!

Челници ФИА федерације признају да су правила ВРЦ релија у 2016. контарпродуктивно деловала на такмичење.

Остали спортови 01.12.2016 | 13:15
Промјене у релију: ВРЦ правила на ревизији!
Правила по којима је 2016. формиран статни поредак у ВРЦ рели конкуренцији потпуно је погрешан. Тако тврди Јармо Махонен, директор ФИА рели асоцијације. Он сматра да правило по ком је првопласирани такмичар у генералном пласману стартовао први у петак и суботу није оправдано.

Махонен је обећао да ће се с тим у вези заложити да се то правило по хитном поступку промени. Он сматра да је производ овакве одлуке надлежних чак шест различитих победника релија у средини сезоне, а да су бенефити постигнути овом одлуком никакви

“Учествовао сам у доношењу одлука везаних за доношење правила за 2016. годину. Могу вам рећи да су била претерана”, каже Махонен који под притиском такмичара, нарочито актуелног шампиона, Себастијана Ожијеа мора коригује свој став пред коначно усвајање правила за 2017.

Осим регулисања правила за наредну ВРЦ годину главно питање везано за ово такмичење је усвајање новог календара. С тим у вези потврђено је да Кина и Турска следеће сезоне неће бити уврштене у план такмичења Светског релија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар