Promjene u reliju: VRC pravila na reviziji!

Čelnici FIA federacije priznaju da su pravila VRC relija u 2016. kontarproduktivno delovala na takmičenje.

Ostali sportovi 01.12.2016 | 13:15
Promjene u reliju: VRC pravila na reviziji!
Pravila po kojima je 2016. formiran statni poredak u VRC reli konkurenciji potpuno je pogrešan. Tako tvrdi Jarmo Mahonen, direktor FIA reli asocijacije. On smatra da pravilo po kom je prvoplasirani takmičar u generalnom plasmanu startovao prvi u petak i subotu nije opravdano.

Mahonen je obećao da će se s tim u vezi založiti da se to pravilo po hitnom postupku promeni. On smatra da je proizvod ovakve odluke nadležnih čak šest različitih pobednika relija u sredini sezone, a da su benefiti postignuti ovom odlukom nikakvi

“Učestvovao sam u donošenju odluka vezanih za donošenje pravila za 2016. godinu. Mogu vam reći da su bila preterana”, kaže Mahonen koji pod pritiskom takmičara, naročito aktuelnog šampiona, Sebastijana Ožijea mora koriguje svoj stav pred konačno usvajanje pravila za 2017.

Osim regulisanja pravila za narednu VRC godinu glavno pitanje vezano za ovo takmičenje je usvajanje novog kalendara. S tim u vezi potvrđeno je da Kina i Turska sledeće sezone neće biti uvrštene u plan takmičenja Svetskog relija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar