Препознај жену у мени

Модна ревија "Препознај жену у мени" у организацији Удружења жена с инвалидитетом "Ника", одржана синоћ у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци, привукла је велику пажњу грађана.

Република Српска 30.11.2016 | 10:30
Препознај жену у мени
Наиме у овој модној ревији учествовале су жене с инвалидитетом, као и жене без инвлидитета препознате по свом доприносу заједници.

Тања Мандић Ђокић, предсједник Удружења жена с инвалидитетом "Ника", истакла је да циљ модне ревије био да покажу љепоту различитости, да усмјере свјетло и пажњу јавности на жене с инвалидитетом које често у нашем друштву нису препознате као жене.



"Генерално, вишеструко су маргинализована група у друштву. Друштво их често посматра само кроз инвалидитет, само кроз помагало, а оне крију јако много потенцијала. Препознале смо и да нам је битна солидарност и хтјели смо да покажемо да смо све ми жене, па смо позвали жене из заједнице које су дале одређени допринос, политичарке, пјесникиње, глумице, директорице, да заједно шетамо на ревији и да покажемо да се љепота крије у нашој различитости", казала је Тања Мандић Ђокић и додала да јој је изузетно драго што је ревији присуствовало преко 200 људи иако су послали само 70 позивница.




На ревији су приказане и модне фотографије жена с инвалидитетом на тему стила 20-их година прошлог вијека, које ће, према ријечима организатора, остати као успомена и подсјетник женама с инвалидитетом на то колико су дивне.

Ревију је отворио Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, који је изразио задовољство што Бањалука на овај начин обиљежава 3. децембар - Међународни дан лица с инвалидитетом.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар