Prepoznaj ženu u meni

Modna revija "Prepoznaj ženu u meni" u organizaciji Udruženja žena s invaliditetom "Nika", održana sinoć u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, privukla je veliku pažnju građana.

Republika Srpska 30.11.2016 | 10:30
Prepoznaj ženu u meni
Naime u ovoj modnoj reviji učestvovale su žene s invaliditetom, kao i žene bez invliditeta prepoznate po svom doprinosu zajednici.

Tanja Mandić Đokić, predsjednik Udruženja žena s invaliditetom "Nika", istakla je da cilj modne revije bio da pokažu ljepotu različitosti, da usmjere svjetlo i pažnju javnosti na žene s invaliditetom koje često u našem društvu nisu prepoznate kao žene."Generalno, višestruko su marginalizovana grupa u društvu. Društvo ih često posmatra samo kroz invaliditet, samo kroz pomagalo, a one kriju jako mnogo potencijala. Prepoznale smo i da nam je bitna solidarnost i htjeli smo da pokažemo da smo sve mi žene, pa smo pozvali žene iz zajednice koje su dale određeni doprinos, političarke, pjesnikinje, glumice, direktorice, da zajedno šetamo na reviji i da pokažemo da se ljepota krije u našoj različitosti", kazala je Tanja Mandić Đokić i dodala da joj je izuzetno drago što je reviji prisustvovalo preko 200 ljudi iako su poslali samo 70 pozivnica.
Na reviji su prikazane i modne fotografije žena s invaliditetom na temu stila 20-ih godina prošlog vijeka, koje će, prema riječima organizatora, ostati kao uspomena i podsjetnik ženama s invaliditetom na to koliko su divne.

Reviju je otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je izrazio zadovoljstvo što Banjaluka na ovaj način obilježava 3. decembar - Međunarodni dan lica s invaliditetom.

Izvor: Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar