Чији "плаћеници" крећу на Александра Вучића?

Трудим се да не пишем и не говорим о Србији и њеној политици, дубоко увјерен да је то дужност многих мојих пријатеља у Београду и Србији, и да би моје бављење том отвореном раном колективне стабилности Балкана, а не Србијом као темом, било негирање тих храбрих, патриотских и стручних напора које чине добри људи, интелектуалци и неки политички активисти у Србији.

Регион 29.11.2016 | 20:34
Чији "плаћеници" крећу на Александра Вучића?
Ипак ми се понекад омакне, па поменем или напишем понешто о томе, више због потребе да јасно искажем свој став о политичком злочину и кукавичлуку који се чини у име цјеле Србије и српског народа, него што вјерујем да је то моје мишљење значајно или потребно. Иако не сумњам у своје право да изнесем лични став о политици владе Србије, ипак ћу покушати и објаснити изворе тог свога права и прилике које су утицале на моје мишљење.

1. Из неког разлога власт у Србији жели да о односима и политичким приликама у Дејтонској Босни и Херцеговини, својим грађанима, региону, цјелој Европи (прије свега неолибералној Њемачкој) пораженој Америци, говори и понаша се као да је „Босна Швицарска“!

Вучићеву Владу у Србији Република Српска уопште не занима, иако наводно сарађује са својом братском републиком и етничком и вјерском браћом „на највишем нивоу“ – са пуно толеранције и разумијевања. „Србија помаже и штити Републику Српску“ одјекује из Београда, али та помоћ није ни близу сарадње и помоћи коју сарајевске политичке елите добијају свакодневно од „своје вјерске браће“ из Саудијске Арабије и Турске.

У рату и миру – обуком војника и официра, оружјем, храном, војним и невојним средствима, тајним службама и свим релевантним информацијама до којих дођу, сталном „размјеном обавјештајних података“, као и у билатералним односима, Уједињеним нацијама и Вијећу за инплементацију мира. Тајно и јавно, увијек и на сваком мјесту, без иједне калкулације, муслиманске владе и државе су подржавале политичко Сарајево, Изетбеговићев режим и његову политику.

Није било „санкција на Дрини“, неодлучног или неодређеног става, као „нећемо да се мјешамо“ или још горе; „то се нас не тиче“. Отворена и јасна подршка по цјену кршења ембарга на увоз оружија; увоз милитантних појединаца и група; финансирање радикалних група, паравојски, тајних организација… Финансирање „увоза и извоза“ екстремиста – насељавања БиХ… Наравно и много тога још.

Никада се помоћ коју Србија пружа Републици Српској није приближила, ни нивоу који константно, задњих 25. година, пружају заједно Турци и Саудијци, у савезу са „вјерском полу-браћом“ из шиитске Исламске Републике Иран.

Иако су на свим мјестима били у међусобном сукобу или рату – у „Изетбеговићевој Босни“ се нису колебали, били су заједно, одлучни да помажу и кад се не слажу – да подржавају и кад им се не допадају одлуке подстакнуте западним притисцима, а које су Изетбеговићи – старији и млађи, морали понекад доносити.

Када би Република Српска из Београда добила ону врсту и количину помоћи и подршке коју је Иран пружао Изетбеговићевој номенклатури и исламистичком наслијеђу (бабе му Алије) – у вријеме, задњих 5. година, док је Иран био под санкцијама заведеним и од стране Босне и Херцеговине (док су тројицу иранских дипломата изгонили из Сарајева, због шпијунаже или нуклеарног програма) – Република Српска би била политички штићена и одбрањена.

Тога нема ни у тој мјери – чак се пропагандистички гради став да у уређеној Босни и Херцеговини, само Додик и Република Српска нешто покрећу и таласају. И то, као, углавном без разлога. Управо је то Александар Вучић хтио доказати својим одласком у Сребреницу (гдје је добио по носу и цјелој глави) али и шаховском партијом са Бакиром Изетбеговићем у Кнез Михајловој улици и каснијим одласком у Сарајево.

Кроз ту сценографију заборављене су терористичке акције у БиХ (три у прошлој години – Зворник, Сарајево и Салаковац), заборављен атентат и покушај линчовања премијера Србије. И баш ту и лежи највећи проблем Србије: Србија је приватна политичка својина Александра Вучића, јер Вучић сматра да је то што се њему десило у Сребреници његова приватна ствар која је, само њему, произвела много личних неугодности.

Наравно да је то и глупост и безобразлук. У Сребреници је нападнут премијер Владе Србије а влада није о томе заузела ниједан државнички, па чак ни политички став: Вучић је то приватно рјешио са Бакиром.
Кроз фалсификовани попис становништва, у коме, послије пет вјекова, ислам постаје доминантна религија у БиХ, како није био ни у турско ни у аустро-угарско доба, а једна вјерска заједница, радикализована и изједначена са исламистичким наслијеђем свога вође Алије – која се жели представлити нацијом, постала је већинска у БиХ. Пренос надлежности, кршења и промјене Дејтонског споразума, те фашистички намјесник у БиХ Валентин Инцко и његова антисрпска, усташоидна политика… па хапшење Срба за све и свашта, неовлаштено ухођење и праћење функционера Републике Српске… насилни преврат у тужилаштву БиХ, чињеница да у Сарајеву више нема Срба, ни у промилима. Шта Србија од тога види и гдје је ова Вучићева влада показала вољу да помогне?!

2. Муслимански дио бошњачко-хрватске Федерације Босне и Херцеговине је терористичка база у којој се терористи финансирају, социјално издржавају, у којима се припремају и пролазе борбене и неборбене обуке, из којих организују терористичке акције у Паризу (Шарли Ебдо и Батаклан) и Бриселу; врше логистичку подршку и наоружавање свих исламистичких и терористичких групација у Европи.

Из ових кампова одлазе на ратишта у Сирију, Ирак, Авганистан, Либију и Јемен. Преко 64 класична терористичка кампа, антиуставна насеља названа вјерским еуфемизмом „параџемати“ и 400 бораца који су преко ових кампова и из њих, директно, отишли на Блиски и Средњи исток ратовати за идеје и организације Ал каиде и Исламске државе. О томе је у Сједињеним Америчким државама објавила своја запажања и сазнања Лесли С. Лебл, савјетница Команданта мировних снага у БиХ, под насловом „Исламизам и безбједност“, објављену од стране најважнијих безбједносних института, академија и организација.

Када ова квази држава, или Исламска република у покушају, забрани све празнике и оспори Србима право на било какву везу са историјом и одбраном, онда је јасно да неко нешто мора урадити. Вучићева влада би морала одбацити политичке комплексе инфериорности коју имају такви политички полтрони према лидерима Републике Српске и учинити, бар мало, да помогне ову тешку борбу, коју Република Српска води против глобалне идеје исламизма и џихада (на једној страни) али и против обнављања Трећег рајха, под кринком уједињене Европе, који свим својим настојањима чини све да понизи и ослаби српски народ и да му уништи институционални, политички и државотворни потенцијал.

Дакле, може ли Вучићева Србија видјети сложене односе у Босни и Херцеговини и стати на праву страну – на ону страну на којој сада видљиво наступају Русија и Кина, и која са запада, из Беча и Париза, добија отворену подршку релевантних политичких фактора?! Може ли Србија бити уз Републику Српску макар толико колико су Штрахе и Хофер из Беча?

3. Бакир Изетбеговић не представља цијелу Босну и Херцеговину – чак ни све Бошњаке, и сулудо је давати му легитимитет, који њему треба само зато да доврши пројекат свога оца, који значи уништавање српског народа, српске историје и српског културног наслијеђа у Босни и Херцеговини. Баш онако како се уништава на Косову и Хрватској, а у задње вријеме, и у бандитској Црној Гори, Ђукановићевој. Ако је влада у Београду братска влада оној у Црној Гори, онда су сви наши напори да дјелујемо на владу у Београду, узалудни.

Оснивач и власник највеће медијске куће у Сарајеву, „АВАЗ“, лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић, рекао је на свједочењу у случају Насера Кељмендија пред Основним судом у Приштини да је за убиство Рамиза Делалића Ћеле, убице српског свата на Башчаршији, одговорна бошњачка државна мафија, а да су га ликвидирали да “не би открио десетак политичких убистава.

Познато је свима на која убиства је Радончић мислио: сви команданти бригада и безбједњаци убијени су по налогу Алије Изетбеговића. По налогу Алије Изетбеговића убијени су Мушан Топаловић Цацо, Рамиз Делалић Ћело, Јусуф Јука Празина, Неџад Угљен, главни убица и командант бошњачке паравојне формације “Шеве”. – извршен је покушај убиства команданта Армије Р БиХ Сефера Халиловића а убијена његова супруга и њен брат, о чему свакодневно говори Семир Халиловић, син генерала.

Бакир Изетбеговић се доводи у везу и са убиством Јозе Леутара и то након информација из Беча о злоупотреби хуманитарне помоћи, трговини оружјем и крађи новца из хуманитарне помоћи. О томе је увјерљиво писао Криџ Хеџис у Њујорк Тајмсу. Изетбеговићи, Алија и Бакир, стоје и иза првог терористичког напада у БиХ, када је покушано убиство поглавара Исламске заједнице Југославије Јакуба Селимовског. Они су тада то договорили са Мустафом Церићем. Зољама је нападнут Ријасет, а погинуло је четворо лица; убијени су унук и зет бившег реиса Наима Хаџиабдића, погођена је спаваћа соба Јакуба Селимоског, рањен секретар ријасета Мухарем Омердић.

Изетбеговићи су убијали на Маркалама и улици Васе Мискина; постављали су експлозиве гдје год су могли, а њихова убиства муслимана кулминирала су ратом у Цазинској крајини и сукобом са Фикретом Абдићем”. Убиство Рамиза Делалића Ћеле на капији његове куће извршено је по директном налогу Бакира Изетбеговића, а међу извршиоцима су били поједини Албанци и муслимани из Санџака.

Оно што је важно код налога за убиство Делалића јесте да се ту сада појављује и судбина шпијунирања, надзора, неовлаштеног праћења и рушења Горана Салиховића, главног тужиоца Тужилаштва БиХ. Ту ће се открити да су Радончић и Салиховић имали информације да је Бакир Изетбеговић издао налог за убиство Рамиза Делалића Ћеле и да је тај налог издао управо данашњем директору Обавјештајно-безбједносне агенције, Осману Мехмедагићу Осмици, који је тај налог пренио на Делалићевог безбједњака Муриса Друшкића, који данас води одјел за провјере у Обавјештајно-безбједносној агенцији.

Обавјештајно-безбједносна агенција је криминална агенција која, са Агенцијом за истраге и заштиту „СИПА“, представља класичну муслиманску милицију, а са министром безбједности у Савјету министара БиХ Драганом Мектићем прикрива везе са терористичким организацијама и масовне злочине династије Изетбеговић и СДА.

Бивши високи функционер Странке демократске акције Мухамед Ченгић тврди да је референдум о независности који је одржан 1. марта 1992. године одвео БиХ у рат. „Референдум није био законит нити уставан према тадашњим прописима СР БиХ… Изетбеговићу је рат био неопходан да се наметне као бошњачки месија, уништи кредибилитет умјеренијих муслиманских вођа и међу муслимане усади трајно непријатељство према околним народима. За рат у БиХ је крив Алија Изетбеговић. Да није било илегалног референдума, не би било ни рата“, каже Ченгић.

Какав је био третман Срба у ратном “опкољеном“ Сарајеву види се из интервјуа Мирка Пејановића, Изетбеговићевим властима ‘лојалног Србина“, члана ратног Председништва БиХ, који је за сарајевски лист БХ Дани рекао да је у Сарајеву побијено само у првим месецима рата двије до три хиљаде Срба. Иако су први мјесеци рата према његовим рјечима били најгори за сарајевске Србе, злочина је било и касније током 1993. и 1994. Срби су убијани на улицама, у својим становима, на радним местима, у многим мучилиштима. На Требевићу су бацали Србе у пећину „Казани“, пре тога их ритуално убијали фанатици, а главе закланих Срба излагали су у Основној школи на Бистрику.

Бивши припадник Унпрофора и подофицир канадске војске Џејмс Дејвис у књизи “Канадски војник у југорату”, издатој у Ванкуверу 1997. описује безброј случајева злочина Армије Р БиХ над цивилима у Сарајеву, почињених с циљем да се за злочин оптуже Срби. Дејвис, који се у Сарајеву свега нагледао, не крије гађење према војницима тзв. Армије Р БиХ, дословно их назива животињама јер су убијали сопствени народ ради медијске пропаганде.

О томе говори и бивши оперативац Изетбеговићеве тајне полиције АИД – Един Гараплија.

Слично је за сарајевске медије говорио и Зоран Чегар, припадник МУП-а БиХ, хрватске националности, који је рат провео у Сарајеву: ”Имамо ми наше ратне злочинце. По граду су убијали људе без обзира на националност, силовали дјевојчице, иживљавали се над њима, па су их бацали на улицу и говорили да их је убио српски снајпериста. Имамо ми наше који су нас убијали. Зашто њих не затворе?“

У документацији коју је тадашњи потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо доставио Тужилаштву БиХ, налази се и списак муслиманске тајне службе АИД за ликвидацију Бошњака који су наводно били чланови организације за “рушење Републике БиХ”. У том повјерљивом документу, од 5. новембра 1994. год. наводе се имена десетина бошњачких политичара и привредника, међу којима су: Нијаз Дураковић, Мухамед Ченгић, Алија Делимустафић, Хајра Балорда, Адил Зулфикарпашић…

У „Кебиној документацији“ налазе се бројни докази о повезаности највишег бошњачког војног и политичког врха са радикалним исламистима, наредбе команде муслиманске војске за нападе на хрватска мјеста у централној Босни, као и списак муџахедина којима су бошњачке власти прије почетка рата у БиХ дале држављанство БиХ.

У тој документацији се види да је Шефик Џаферовић у периоду послије рата, док је био члан АИД-а, уништио велики дио доказа о злочинима почињеним над Србима у Возући, Зеници и Завидовићима. Ту су и информације о убиствима одсјецањем глава Момиру Митровићу, Предрагу Кнежевићу и Гојку Вучићу, као и окрутном поступању према 12 заробљених војника ВРС у селу Ливаде и муџахединском логору Каменица код Завидовића пре напада на Возућу у септембру 1995. године.

Међу некажњеним злочинима над Србима је и злочин над 64 заробљена српска војника и цивила у септембру 1995. године приликом пада Возуће. У документацији се налази и извјештај Мисије ОЕБС/КЕБС/ за БиХ, из септембра 1992. године, у којем се наводи да је дио српских логораша заробљених у Казнено-поправном заводу /КПЗ/ Зеница спаљен у високим пећима зеничке Жељезаре. У истом извјештају се напомиње да је у ратном логору у КПЗ Зеница било око двије хиљаде Срба.

Исто тако, видљиво је, како су „Босанске банке“, Вакуфска и Депозитна, основали Саудијци повезани с тероризмоми како су обезбиједиле финансијску помоћ за неколико организација које служе као фасада “Ал-Каиде” у БиХ (“Муwафак Фоундатион”, “Ал-Харамаин Исламиц Фоундатион” и “Саудијски високи комитет”). Неке од њих Влада САД већ је означила као специјалне глобалне терористичке организације.

Директор Вакуфске банке Амир Ризвановић у марту 2002. године признао је да “Ал-Харамаин” представља активног клијента банке, а да ју је ранији директор Нурудин Кустурица, након девет година управљања банком, напустио кад је откривено да је већински власник Вакуфске и Депозитне банке Yасин ал-Qади, на листи глобалних терориста. И тако у бескрај, о идеалној држави и једноставним погледима на рат и данашњицу, унутар муслиманске популације која се трудила да пружи отпор Изетбеговићевој политици.

Вучићева влада и он лично, рехабилитацијом Изетбеговића као „босанског владара“, те споља осмишљеном политичком агресијом на Републику Српску уништавао је тај дух отпора и међу Бошњацима, чинио га бесмисленим „кад Србија прихвата Бакира“ и све што он симболизује. Под теретом те и такве политике, посебно је угрожена Република Српска.

4. План да се инкриминише слободно размишљање о неколико истина о босанско-херцеговачком рату и да се кроз законска рјешења наметне Србији и српском народу теза о геноцидности у суштини руши Републику Српску више него британски покушај доношења резолуције о Сребреници.

Правна квалификација која санкционише „негирање геноцида“ фактички брани једну срамну политичку категорију геноцида која оправдава сво политичко насиље према Србима, а посебно према Републици Српској, представља у правном и политичком смислу акт издаје једне уцјењене политичке структуре у Србији.

Као Бошњак и као муслиман, свједок сам многих злочина почињених у име Бошњака; оних према Србима као и према Хрватима – због тога сам цјелу ратну 1992. годину провео у муслиманском логору у Казнено-поправном заводу Зеница – који је носио ознаку „Пети павиљон“. Многи Срби из Биљешева, Дривуше и саме Зенице били су мучени и убијани у том логору још док сам ја тамо био. Био сам и 18 дана у муслиманском логору, на фудбалском стадиону „ТОШК-а“ у Тешњу, четири дана у подруму Штаба Територијалне одбране…

Плаћеници попут лажљиве и огавне Наташе Кандић не могу са својим скромним познавањем социологије свједочити о проживљеној историји, тумачити закон и креирати сулуда законска рјешења. На срамоту, али у Србији хуманитарно право тумачи површни социолог Наташа Кандић, прехлађени глумац Чедомир Јовановић и бивши музичар Ненад Чанак.

Угађа се таквим особама и тој друштвеној појави, иза које не стоји ништа повезано са Србијом, српским народом и Балканом уопште – само прљави Сорошев и НАТО новац, којим је гомила бјесних паса напујдана на Србе, окупљена око фашистичког Фонда за хуманитарно право, са само једним циљем: да сваког дана пљују по Србији и Републици Српској – да рат који су водили Срби представе другачијим, да одбрану народа идентификују са „удруженим злочиначким подухватом“, представе посебним, одвојеним од суштине и сврхе рата који је вођен од стране Бошњака и Хрвата.

Зато траже хапшења и кажњавања часних официра и генерала војске Србије и Републике Српске. Некада су прогонили генерала Диковића, данас већ часног човјека и војника, као и лажно оптуженог генерала Ђукића за злочин на Тузланској капији, иза кога су стајали Изетбеговићеви људи и тајне полиције.

Откуда влада Александра Вучића у тој позицији, да овој антидржавној структури Кандићеве, која отворено и агресивно дјелује антисрпски на тлу саме Србије и цјелог српског етничког простора, испуњава жеље и релизује у парламенту сулуде замисли у сфери права, геополитике и посипања пепелом по глави властитог народа?

Како ће Вучић било кога увјерити да он не припада „енглеској стратегији сламања Балкана“ кроз слабљење српског народа, и да има икакве позитивне додирне тачке са српским народом ако су му идеје Наташе Кандић блиске и ако их реализује парламентарном већином коју лично он контролише. Истовремено, нико у Београду није покушао санкционисати извргавање руглу жртава холокауста и страдања јевреја у другом свјетском рату.

То страдање се свакодневно у сарајевској штампи и електронским медијима минимизира и исмијава. У листу исламистичких организација „Сафф“, кога предводе два официра Одреда ел муџахедин, као и на порталу „Бошњаци Нет“, објављен је ауторски рад религиозног фанатика и фундменталисте Фатмира Алиспахића из Тузле, под насловом „Маркетинг трагедије“ у коме се наводи: „…да су “гасне коморе” направљене за туристе који обилазе Аушвиц и да нико није пронашао хемијске трагове гасова за масовну егзекуцију у њима. Аушвиц је лажна изложба и климава туристичка замка”.

У „Маркетингу трагедије“ наводи се и ово: „Крематорији су посебна прича. Званична хисторија тврди да су нацисти у року од десет минута кремирали тијела убијених, а наука тврди да је за тај процес потребно два сата. Наводи се и да нигдје није пронађена депонија пепела, а од шест милиона кремираних Јевреја би се створило макар једно брдо шљаке.

Ови научници сматрају да је податак о шест милиона убијених Јевреја обична лаж, јер је на територијама под нацистичком контролом било четири милиона Јевреја, од којих су два милиона побјегла у Русију. Наводно је страдало тек 300.000 Јевреја, и то од посљедица тифуса и исцрпљености у конц-логорима. Кључни аргумент је наводни споразум циониста и нациста о пресељењу Јевреја из Њемачке, с циљем формирања Израела, а зашта су биле заинтересиране обје стране. Све друго је представа….“

А тек Јасеновац, Јадовно и друге јаме, њихово минимизирање и негирање геноцида према српском народу – јер ниједан суд у хагу није о томе донијео пресуду… па злочини 13. СС-Ханџар дивизије, давање улица у Сарајеву по именима усташа и њихова отворена рехабилитација… Не морам о томе говорити ја, који живим у највећем кантону муслиманско-хрватске федерације, али истичем: Република Српска значи мир, једини је извор баланса и равнотеже, посљедња брана пред агресивним исламизмом и терористичким организацијама. Свакако је Република Српска и брана пред агресивном НАТО алијансом.

Зашто Александар Вучић жели срушити ту брану кад то не одговара никоме у Босни и Херцеговини – упркос непостојању заједничког разумијевања друштвених односа, политика и циљева?! Можда Вучић више воли и поштује Бакира Изетбеговића него милион и по Срба Републике Српске, или можда једноставно зато што мора ићи у НАТО, што је преузео ту обавезу у име Србије па Републику Српску доживљава и као брану за реализацију своје политике.

Како може прешутити традиционалну мржњу Њемачке, или хиљаду километара границе са усташком хрватском државом, која концентрационим логорима, мучењима и насилном кроатизацијом проводи њемачке тежње на Балкану, а којој отпор пружа Република Српска. Срамота и издаја – кукавичлук јадника, случајно залуталог у сфере државне политике. Када оде, треба пљунути на све што је радио и изградити све што је уништио.

Најбитнија чињеница је да истина о рату и миру, о Дејтону, заједничком животу и стабилности, о Федерацији и Републици Српској, Бошњацима и Србима, не станује у Сарајеву – као што је далеко и од политике која се води у Немањиној.

Истина припада свим сукобљеним народима: њено суочавање и компромис, који мора бити резултат тог суочавања, представља мали дио правилне скице протеклог рата и Дејтонског мира у земљи. Упркос свему, потребно је послати јасну и неопходну поруку кукавној влади у Београду, да законска одредба о „забрани негирања геноцида“ представља жуту траку на руци цјеле Републике Српске док се бори, храбро и јуначки, да спречи план коначног одстрела од стране западних злочинаца и мајке Србије. У ствари себичне и зле маћехе – Вучићеве Србије!

Аутор: Џевад Галијашевић

Коментари / 133

Оставите коментар
Name

куш наме....

29.11.2016 19:43

....чуднога будале, мајко мила....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

29.11.2016 19:46

Ја дужег текста одавно не видјех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3

29.11.2016 20:04

Зар текст није могао бити краци

Name

Хм

30.11.2016 00:52

А досаднијег. Нисам то могао читати.

Name

Пантер

29.11.2016 19:47

Глупан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

29.11.2016 19:48

Свака ти част господине Галијашевићу - са нашим народом си увијек био и зато те поштујемо сви који памтимо и митинг подршке Србима са Косова, који си ти организовао 1987. године. Алал ти вера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

29.11.2016 19:50

Каква ујдурма па ово не би ни пас с маслом прогутао ха ха Додо против Вулета па ово је комедија људи ми смо сака јада а ово лици на завјере свјетског ранга бас се насмијах

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе

30.11.2016 21:30

Одлично,ударили су на правога,свака сјекира себи маљ усјече,а бајин маљ је Ђжевад.

Name

Гретен

29.11.2016 19:54

Овај манијак је заиста луд

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

29.11.2016 19:55

Браво дзево само их узимај док плацају ста те брига и онако то нико не цита!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

спицо

29.11.2016 19:56

Сто би рекао Пејаковиц у "Ој зивоте": ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

29.11.2016 20:01

ко год је ово прочитао до краја свака му част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

29.11.2016 20:46

Баш тако. Важни текстови би требали бити краћи и сажетији.

Name

СелманКРИМИ

29.11.2016 20:22

Док су Баји важнији Џевад Галијасевић, Џери Селман и слични пљачкаши нашег буџета, јадни смо ми Срби у Републици Српској... Постени Срби могу пут Њемачке, нажалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.11.2016 21:04

Која Њемацка правац Русија...

Name

Требиње

29.11.2016 20:22

Е мој ...,чуј није Вучић помогао Додику а дао му Телеком да удје у његову(Радисицеву) зграду да згрне стотине милиона КМ а овај му сад овако враћа. Тек ће видјети Вучић ко је Миле-уништитељ српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

29.11.2016 21:30

Телеком је купљен 2006. када је премијер Србије био Костуница, а Вуциц је тада био небитан у опозицији.

Name

миле

30.11.2016 21:34

Па плаћамо најскупље импулсе у Европи,наравно па то су импулси са додатком "пљачкашког патриотизма"

Name

Локо

29.11.2016 20:39

Џевад се борио против РС а данас му ми из центра за истразивање ратних злочина исплаћујемо скоро 3000 КМ, док наши борци немају за хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

29.11.2016 20:39

Од куда овом право да говори у насе име?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко Марковић

29.11.2016 21:08

Човек бре говори у своје име. Не у твоје - још мање у Додиково. Да је пито Додика мислите да би овако нешто писао - иди бре.... Одлуично урађено. Поштено. Галијашевић је оно најбоље...

Name

РЕ Јанко Марковиц

30.11.2016 05:34

и ти си галијасевиц. Ако је тацно да писес из своје главе, као сто казес, капа доле. У противном !!!!

Name

Кики

29.11.2016 20:40

Овај и Немања це Српску финанцијски дотуци до краја. Њихова свака ријец је ЗЛАТНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја маја

29.11.2016 20:59

Ми смо један заиста трагичан народ,питам се има ли руку да спусте завјесу за крај?!

Name

мами

29.11.2016 21:01

Да ли је шеф процитао пашквилу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србољуб добој

29.11.2016 21:01

Где варнице постоје позар је неминован .а у позару сви страдају цак и ватрогасци.Тко нема ста понијети он лаксе побјегне од ватре и варнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован Д.

29.11.2016 21:02

А не смета овим што се јављају 5.000 КМ које добија Рамиз Салкић, потпредсједник РС, који је био наш непријатељ а и данас је наш непријатељ. А то не смета

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре радоване

29.11.2016 21:21

Не сто би нам то сметало цовјек је плацен за то као и овај!!!!

Name

Оља

29.11.2016 21:15

Ко је Дзевад?Бозе,Ста Баја допуста?А и он није одмакао далеко од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

29.11.2016 21:16

О чему ви причате - ево Галијашевић пише да је био у муслиманском логору "Пети павиљон". А ви упорно да се он борио против Републике Српске. Прочитајте ви оно што човек пише. Не пишите глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Слободан

30.11.2016 05:32

... и Слободан је Дзева. Препознаје се стил

Name

Јокер

29.11.2016 21:23

Ух је*бо те,па Сесељ је за овог делегата права мала беба

ОДГОВОРИТЕ
Name

нећу да будем Швабо

29.11.2016 22:02

Овај лик је имао неуспјели покушај уласка у политику у вријеме кад се осипала структура Југославије, али систем је имао још довољно снаге да се обрачуна с њим (ако се неко сјећа мошевачког водовода, блокаде магистралног пута код Маглаја) Пометен и маргинализован постаје копија Шешеља. Умријет ће као контраш "својима" од којих је одбачен доста прије настанка садашњих владајућих странака.

Name

Којо

29.11.2016 22:15

Шта ти причаш: човјек био градоначелник Маглаја послије рата - са Силајџићем основао Странку за БиХ, био му замјеник па се посвађао због нас Срба у Бочињи. Е у тој Бочињи су смјестили пар хиљада муџахедина али их је Галијашевић истјерао и вратио горе на Озрен Србе. Не пишите глупости, да није било њега ја се не би вратио својој кући на Озрен

Name

РЕ Којо

30.11.2016 05:31

.. и Којо је Дзевад, али нема везе. То са мудзахединаима и Боцињом је тацно. Једини је успио да се супростави тој надолазецој немани. Не знам да ли је вратио тамо Србе. Знам само да су тамо Срби продавали масовно земљу тим истим мудзахединима. За велике паре. Али добро, борисо си се и на томе ти свака цаст.

Name

Геограпхy

29.11.2016 21:28

Хе хе аутор Џевад Галијашевић то ми је довољно да прочитам, нема потребе да идем даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

29.11.2016 22:08

Какве везе ово има са географијом. Ово је стварно добро. Човјек слика ону другу страну рата и мира. Коме ово може сметати. Да је таквих муслимана више и нама Србима би било лакше. Вриједи прочитати. Јест пуно брате али врједи

Name

д

01.12.2016 01:49

Да цим сам видио име одмах нисам даље цитао јха ха

Name

Мирко

29.11.2016 21:30

Одличнооооооооо. Па ово је супер. Није ово против Вучића него Бакира и Алије . Хаос бре..... Одличноооооо. Подржавам и поштујем доброг човјека, нашег пријатеља и брата Џевада Галијашевића. Али...да је стручњак...ама професор и по

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МИРКО

30.11.2016 05:28

... И Мирко је Дзевад. Провидно Дзевдо. Немас потребе да се прерусавас. иди директно као и до сада, иако се не слазем са многим твојим ставовима. Не знам одкуд ти све то за Вуцица. То отвара сумњу у твоје искрене намјере.

Name

цука

29.11.2016 21:32

Галијасевиц и додо су праве балије,а посебно додо!?Хоце да смакну Вулете!?,Стварно су фаце ко каце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиша

29.11.2016 21:37

Анализа је одлична: у краћим цртама омеђила је истину о протеклом рату и данашњем, дејтонском миру. Галијашевић је и даље највећи југословен можда чак и југоносталгичар. Стручан, искрен и велики српски пријатељ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Радиса

30.11.2016 05:27

... и радиса је Дзевад. Засто Дзеваде не казес јасно да си Дзевад. било би боље

Name

Ха ха ха и треба

29.11.2016 21:38

Вучићу, знаш ли ти ону народну, "Помози сироту на своју срамоту"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревис

29.11.2016 21:43

То Дзеваде краљу, мало си у рату пуцо на србе сад их завадјас да се измедјусе млате, скидам ти капу генијалац си. И Емира цес надмасит само настави тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дм

30.11.2016 21:21

Ко је био против Тите он је завршио на Голом отоку или под земљом или у Цикагу ако је накако успио доћи до својих, ово је исконструисан лик,

Name

Жика

29.11.2016 21:44

Морам прво исказати личну захвалност и поштовање за нашу најбољу и једину БН Телевизији, што нам омогућава, са неких руских портала, да видимо, анализе и мишљења, са којима се можда многи не слажу. Нарочито оно око Вучића. Али, Галијашевић је позната личност: био је проив Тита и комунизма па лежао у затвору. Затим је био против Алије па отишао у логор. Био је он и против Хариса - истерао је 1500. муџахедина из Бочиње! Он не трпи неправду и сигурно, никога он не пита за своје мишљење. Способан и опасан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зика

30.11.2016 05:26

...и овај Зика је Дзевад. Види се по стилу. Мало окрене на екавицу, али се препознаје. Ако писе из бсвоје главе, капа доле, али ако писе по наридзби, осуда

Name

Боривојка

29.11.2016 21:51

Човек пише као књижевник. Прочитала сам целу анализу... вреди. Ово је једна од најбољих анализа које сам прочитала у нашим медијима. Проверила сам биографиу господина Галијашевића - богами врло живописна биографија. За два живота. Ја поштујем човека и овај рад. лепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.11.2016 22:46

Онда нити немас појима ако овога постујес

Name

бсс

30.11.2016 06:45

Да ли си ти Боривојка или Додиковка.

Name

Птица

29.11.2016 21:52

Може ли кратак садржај, ако је неко прочито

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лилy

29.11.2016 23:02

Прочитај. Вреди

Name

уствари

29.11.2016 23:51

Хтједе реци да је Додик отац нације сви други су издајници кратко јасно а уздизега и устолицава кум Џевад!?

Name

Наприча

29.11.2016 21:57

Свашта је написао, ал ја му не вјерујем ништа , поготово што је Додиков плаћеник и човјек који се појави с времена на вријеме да напише наручени текст , видјећемо шта му је наложено у наредни мјесец мјесец и по дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајстор

29.11.2016 22:31

Јадни ми каде нас плаценик дзевдо оцјењује.а плацају га насим покраденим парама.сад нам Србија не ваља а ваљају дзевади и милов лоповлук.јадно и кукавицки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевић са топузином

29.11.2016 22:43

Овоме лику треба предити име,није фер људи да му је име ЂЖевад,нека он буде Марко Краљевић,или Милан Топлица,или Иван Косанчић,ма њему на руке ни Лазар не може полити,срамота је људи да он носи ово име,зовите бају да буде кум и да лику дамо право Српско име јер он засигурно Турчин није,можда и он ископа неке Српске претке,јер је сада то популарно ако су ти се преци некада потурчили а ти сада дошао до те спознаје добићеш брат брату макар 10 милиона да сазидаш сопствене "куле"којима ће се Српска дјеца дивити,и дивити до судњега дана ПС.Е Србине нашто си спао кукала ти мајка твоја,зауставите ово отварају се гробови предака,не знате ни гдје вежете ни дријешите,зар да Ђжевад напада Александра,зар да је Ђжевад паметнији србин од Александра Бог вас убио дабогда

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

30.11.2016 06:43

Баш тако

Name

Борко

29.11.2016 22:50

Оно што ја знам, то је да се Галијашевић и не бави тим анализама по медијима. Углавном он тумачи безбедност и терористичку претњу. Али, захваљујући овој теми, нашао сам десетине његових анализа на Руском Фонду стратешке културе. Све су боље од бољег. Није ми јасно како нисам видео раније: човек пише ко Ниче. И још објективно и емотивно. Љут је он на оне у Сарајеву. Бесан. Ово само бес може,али за нас ово је стварно коректно. Први муслиман који нас не мрзи. Можда, чак, и навија за нас. Поштујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОРКО

30.11.2016 05:23

Браво Борко, пардон Дзеваде Галијасевицу. Ако је тацно да си слободан стрелац, ОК, али ако се само продајес за слободног стрелца а радис по нарудзби, онда је да се запитамо засто то радис.

Name

СНСД

29.11.2016 23:24

Ако подрзава МИЛУ и СНСД управу је све сто је на писао!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ремиx

29.11.2016 23:30

Галијашевић мисли о нама боље него ми, сами, о себи. Он је посебан и занимљив је. Нема то везе са нашим политичким подјелама. Колико знам он никада није поменуо ни Босића ни Говедарицу, Иванића, Бореновића или Чавића. Не видим ја да се он мјеша у политику јер он чак ни Додика никад не помиње: ни Жељку или Игора итд. Шта ми у ствари њему замјеримо, осим чињенице, да наводно ради за нашу Републику Српску. Биће поредсједника иу послије Додика, нека нама добри и јаки људи као што је Галијашевић. Ако уопште има везе са нама - ја ту везу подржавам али, нисам баш сигуран. Он то изгледа игра по својој памети и за своју душу - толико знам о њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ремиx

30.11.2016 05:21

ја мислим да си ти управо тај Галијасевиц

Name

Црни

29.11.2016 23:30

Добар си док те Миле не истрошили а онда потрошена крпа на смеће ЈАДАН СИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

29.11.2016 23:58

Галијашевић је добар. За оне који не схватају тешка прича. Али добра. Наша

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро штиво за wц ,!!

30.11.2016 00:22

Лаже као фока,, Брбља ,,!! Брбља и само Брбљање. Одузимање времена у јавним сервисима. Какав он и његова анализа то је Додиков доушник ал на срећу Нико га нити слуша нити узима за право шта он јадан мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане

30.11.2016 00:52

Сад ти је одзвонило будалетино! За паре би продао И матер родену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

30.11.2016 03:11

Па Џевад се борио на страни Бошњака што ради и сад ,говори против Бошњака а све им иде у прилог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Му

30.11.2016 03:54

Плацен од ријеци добро је стрпо у дзеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.11.2016 05:14

Зив био хвала ти на овом истинитом цланку.Зна ово Изетбеговиц Али треба ГА подсјетити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

30.11.2016 05:25

Пита мог сестрица неко у кафани:Плаца ли те ујна да цувас ујку а он: Плаца али ујко дупло да сутим никад боље нисам зарадјивао.Е тако ти је са Галијасевицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није добро

30.11.2016 05:45

Додик је подијелио и разјединио србе у РС сад преко плаценика покусава посвадјати Србију и РС размислите мало цему то води припрема се дил са Цовицем за треци ентитет на стету РС али без утицаја Вуцица баја је био непријатељ РС и у рату како то овај глупи народ немозе да свати

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

01.12.2016 14:38

Само је једно цињеница а то је да РС нико не мозе да утопи у федерацију као и да народ РС нико не мозе да посвадјата са Србијом.Република Српска није Додик,Перо или Дјуро итд. него њен народ који се пита.

Name

дзоо

30.11.2016 06:06

Е моја србска насто ти спаде да те галијасевиц брани,јадан смо ми народ.Нека нам помогне свети Илија.ИНТЕРЕСУЈЕМЕ КО ЊЕГА ПЛАЦА И КОМЕ ЈЕ ИНТЕРЕС ДА ОВАЈ БРАНИ СРБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киз

30.11.2016 08:03

Који Свети Илија.У Невесињу је Илија Таминџија

Name

Луна

01.12.2016 14:08

Ако мислиш на Илију Громовника, кривоме се Богу молиш, помоли се Богу Перуну ако си припадник Свете Расе. Кад ће једном сви Балканци да схвате да су нам и хришћанство и ислам подметнути као кукавичије јаје!?

Name

ЖИКА Ж

30.11.2016 06:31

Републико Српска, кућо моја багремове греде, све сам продо продаћу и тебе..... За рад себе продаће и тебе! Питање питања, Све што се дешава на РТРС је монтажа и плаћено за рад Баје који на лажима и преварама опстаје. Доста ми је Галијашевића, Мати и осталих јебивјетара Додиних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ

30.11.2016 07:06

ЗАОБИЂИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, А ДОДИКА ВОДИ СА СОБОМ У НАЈВЕЋИ КАНТОН ФЕДЕРАЦИЈЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е, мој

30.11.2016 07:39

Извод из пописа становништва БиХ 1991. године Народ Број Удио Муслимани 1.902.956 43.47 % Срби 1.366.104 31.21 % Хрвати 760.852 17.38 % Југославени 242.682 5.54 % Црногорци 10.071 0.23 % Македонци 1.596 0.03 % Словенци 2.190 0.05 % Албанци 4.295 0.10 % Чеси 590 0.01 % Талијани 732 0.02 % Жидови 426 0.01 % Мађари 893 0.02 % Нијемци 470 0.01 % Пољаци 526 0.01 % Роми 8.864 0.20 % Румуњи 162 0.01 % Руси 297 0.01 % Русини 133 0.01 % Словаци 297 0.01 % Турци 267 0.01 % Украјинци 3.929 0.09 % Остали 17.592 0.40 % Нису се национално изјаснили 14.585 0.33 % Регионално 224 0.01 % Непознато 35.670 0 , кажеш послије пет вијекова посатала већинска:

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

30.11.2016 08:56

и још слободно међу муслимане можеш додат ових 240.000 југословена ... кладим се да су се у огромној већини они тако изјаснили.. као југословени

Name

Краљ

30.11.2016 07:44

Бозе ме ти сацувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.11.2016 07:55

Бивши удбаш,официр армије бих,начелник општине гдје је врило од муџахедина у рату,самопроглашени стручњак за тероризам и много тога још,збори о Вучићу и Србији тако,а све по наруџби Бајиној,нашао се да брани српство.Људи па зар му вјерујете,па да нема у нашој републици неки стручњак СРБИН ,да такве ствари образложи ,документује,па имају судови и у нашој републици,шта они раде,осим што све спорове Баје и Босића,Бореновића и неких новинарчића пресуђују у његову користа и повећавајуму конзо на рачуну.Запитај те се мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.11.2016 08:01

Интересантно како се цовјек "отрезни" откако га силајдзиц искљуци из странке. И како га протјерасе из хрватске. Зна он ко це добро да плати и коме требају ратови, али никако да се затати и нигдје терористицких кампова. Ја камионом обидзох пола балкана нигде невидох наорузаног лика сем полиције и границара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ

30.11.2016 11:31

Не разумеш ти-то.

Name

Срамота је писати ћирилицом

30.11.2016 08:30

Читајући овај подугачак текст, примјетих да је порука и намјера сасвим друга. Прекинуо сам код тачке три и правдања Нурудина Кустурице, реко да видим колико још има и ко је аутор. Кад тамо потпис Џевад Галијашевић. Провидан је ко сито, исто као и његов шајтовџија Ми-ра-ле-м Ронхил. О својим ратним данима као официр ткз. АБиХ и дезертерству газде ни ријечи, а зборе о судбини Срба и СРПству. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3000 КМ

30.11.2016 09:09

Да сам и ја био официр Армије БИХ, агент ДБ али да ми Додик плати 3000 марака сваки мјесец и ја би овако писао :) Боље ми било данас у РС као овам Додиковом савјетнику умјесто да сам се борио у рову на Озрену против оваквих као овај писац који је тада хапсио и тукао србе јер је једино тада био у логору а не као затвореник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индиго

30.11.2016 09:10

Анализа је добра. Критике су јадне. Потиписници могу свој ницкнаме мјењати колико хоће али јасно је ко овдје припада којој националној и политичкој заједници. Подршка Галијашевићу - да је таквих више

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

30.11.2016 09:16

Сигурно си Србин кад га подржавас.Изроди свог народа нису нигдје добродошли.

Name

ре ре

01.12.2016 08:30

Добро си то рекао, "изроди свог народа", само питање је ко је први постао изрод...

Name

ре.

01.12.2016 09:51

Мозда си и ти први,ко зна,500 година није мало за промјену гена.

Name

Кулин Бан

01.12.2016 13:59

Нема ту можда, зна се, изроди су они који напустили вјеру прадједовску, издали своју браћу и прешли на ислам.

Name

16 гарава

30.11.2016 10:01

3000 марака сваки мјесец за овакве глупостил па гдје то има осим код Додика. Боље би ми било у српској да сам био официр армије бих него врс, овако немам ни посао а ни плату, само гелере у тијелу а Додик њему који нам је био и остао непријатељ даје на хиљаде марака. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИГРУТИН

30.11.2016 11:35

Нити си ти Србин нити ово разумеш. ПА ШТА ЈЕ РЕКАО ШТО НЕ ОДГОВАРА ИСТИНИ? Све саме голе чињенице је изнео и то вас боли. Истина боли, зар не?

Name

Борац

30.11.2016 12:07

Време је да ија узмем неку пару, доста се ратовало дзабе,Умио би ија овако писат за лову поготово ако ме нико неби пито за наведене лази.

Name

ромеооооооо

30.11.2016 12:17

Ако нас брани Дзевад боље да нас нема .Луд збуњен нормалан.....Представа за јавност спујуни стране силе опет нека прољеца све вец видјено код нас у српској представи за децу..

Name

16 гарава

30.11.2016 13:03

Ја сам се борио у 16 гаравој а овај који за тебе говори истину је био официр армије бих па је сада савјетник Додику и за то добија сваки мјесец 3000 марака . Паметном доста.

Name

ИГРУТИН

30.11.2016 16:31

И ево ти један бесплатан савет. Српска (или у твом ''есеју'' - Српској) се пише великим почетним словом.

Name

Мирко

30.11.2016 11:39

О кукало српство угашено.Галијашевић,Кецмановић,Додик,Кустурица,Ћеранић имају заједничко дјеловање на почетку рата а то је разбијање српског бића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИКЕ

30.11.2016 13:59

Теско нама ако нас буду бранили Галијасевиц и кустурица,никада у историји српског народа оволике провидне и морбидне политике.

Name

мрсиц

30.11.2016 11:47

Република Српска се бори против Њемацке.Каква глупост.У Њемацкој раде хиљаде радника из Републике Српске и вецином су сретни сто су тамо.Колико користе Републици Српској процијените сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

30.11.2016 11:58

Колико вас је ово до корица процитало а да није отишао да повраћа ? Ја нисам могао даље од три реченице ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Тихића

30.11.2016 13:51

Фундаменталисти и требају повраћати због живота у патњи и незнању, који им је Жути Баке даровао. Мени је ово вансеријски текст

Name

абц

30.11.2016 18:10

Ја поцео поцетак да цитам и видим нигдје зиве везе и помислих неки аматер писе небулозе кад оно Дзевко нас хахахаха

Name

реалност

30.11.2016 12:55

Вуциц се не мозе русити из РС,Без обзира ко и колико би их "кренуло"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микојан

30.11.2016 15:01

Ово је ипак само једна новинска анализа. Није ни искандер ни МК Калибар. Можда сви треба да говоримо исто: Вучић је најбољи, најлепши и ради највише... Глупости. Чевек написао шта мисли а расправа...Хаос. Уосталом анализа је ретко квалитетна и ретко виђена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макан

30.11.2016 15:49

Овакав паушал тешко се може наћи било гдје.Шта све човјек чини да би оправдао неку чиновничку цркавицу. Користан налогодавцима искључиво зато што потиче из корпуса по којем пљује

Name

леко

30.11.2016 16:16

Галијасевицу нудим ти плату од 5000да мало пљујес по хрватском народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТРАЖИЛАЦ

30.11.2016 16:26

Шта је Леко? Переш паре? Ха?!

Name

Пендула

30.11.2016 16:46

Луд збуњен и будала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања нема образа

30.11.2016 17:08

Разумио бих овог Немању да каже макар једну лијепу ријеч о народу из којег потиче.>Увијек сам говорио да су паре ђаво.Немања то овдје потврђује

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

30.11.2016 18:27

Галијасевицу објасни ти нама ста си ти прицао и радио док си био Алијин официр. Немој само реци да си спасавао Србе од злоцина мудзахедина и других својих сабораца. Пусти ти нас да ми процјењујемо и оцјењујемо како се Србија односи према нама. И немој ти да бринес о Републици Српској , јер када је она стварана ти си био на оној другој страни , и борио се против њеног стварања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Темерин

30.11.2016 21:32

Ово је. лепо срочено. Човек је занимљив, радови су му квалитетни. Поцепао је политику потомка Фахри Муслијуа. Ко имало зна, разумеће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј ти доле

30.11.2016 21:58

И ја сам Џевад Галијашевић. И све је тачно што пише

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја сам Дзевад

30.11.2016 22:32

Не ти си Дзевад а он је Селман а она је Меланија ма ко је ко овде ?????

Name

Бенесвер

30.11.2016 22:03

Џаба вам је мјењати ницнаме - открива вас ИП адреса. Ја подржавам ово што ради Џевад и признајем: нисам он

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комеморација

30.11.2016 22:25

Да, да: ово је комеморација једној демагогији, која је дуго била у успону: САДА БЕЛОДАНО ПРОПАДА, а иду председнички избори. Све је битно па и новински чланак. Поготово кад га потпише, лично, Џевад Галијашевић. Права прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масловаре

30.11.2016 23:46

Ја Србин. Галијашевић наш друг и брат. А Вуле је Бубулеја!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркони

30.11.2016 23:58

Како се људи не уморе коментарисати аутора - ајде мало о тексту, чланку, анализи... па давидимо ко је на којој страни и ко је овде ко

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане

01.12.2016 01:35

није вуциц будала зна ко стоји иза овог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брикс

01.12.2016 04:37

Мора се радити. Галијашевић је одличан. све подржавам и поштујем. Он је наш, кад нико није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

01.12.2016 10:58

И овај би Србе на Србе...Провидно. Али колико Срби знају да виде провидност. Зато их нема ни у Мостару, ни у Хрватској, а овај музгоња хоће да иду и из РС..А наравно у пракси му помажу ови што попуњавају исељеничке квоте. Јер омладина је махом сватила суштину и бјежи главом без обзира. Док овдје рођачко, кумовске и интересне везе разарају суштину друштва...Јадни су Срби док овакве аламуње анализирају њихову судбину и упућују на дејствовање...

Name

питањце

01.12.2016 12:08

Да ли се Галијашевић сјећа да је послије рата био градоначелник Маглаја, чије се селу Бочиња, у којем су прије рата живјели Срби , населили муџахедини и да да он ништа није урадио да их из њега исели?

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговорчић из Бочиње

01.12.2016 13:36

Галијашевић је истјерао 1500 муџахедина из Бочиње. Он је са покојним Бошком Јовановићем у првој години своје владавине вратио више од 1000 Срба на Озрен (Бочиња, Крсно Поље, Бакотић,Раковац...). Ти што постављаш питањце - изгуглај мало ту тему и вријеме када је Галијашевић владао Маглајем. Галијашевић најбољи човјек, И велики струшњак

Name

Одговорциц за бочиње

01.12.2016 16:05

А ко их је уопсте пустио у боциње. Док је овај злотвор био нацелник маглаја, мозда неки циновник. Дај нелупетај јасно ко дан.

Name

Одговорчић на одговорчић

01.12.2016 17:19

Ко си ти, кад оно основно не знаш: Дошли су у рату послије пада Возуће. Довели су их Сакиб Махмуљин, Шефик Џаферовић и Шемсудин Мехмедовић. Галијашевић је за начелника општине изабран 2000. године - и у року од мјесец дана све их је деложирао из наших кућа. Они су ту, прије доласка Галијашевића били пуних пет година и представљали свјетски проблем. Вратио сам се својој кући захваљујући Галијашевићу. А ти престани да лапрдаш и показујеш толико незнање

Name

Симеун

01.12.2016 14:44

А шта каже господин "отварач"! Шути па се љути. Примјећујем да ниједан медиј под Додиковом контролом није објавио ништа о овом тексту нити га је пренијео!!! Шта то значи: Додикови људи користе противничке медије да нападну Додиковог партнера и пријатеља. Мало сутра. Одличан текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андроид

01.12.2016 15:07

БН ТВ најбољи електронски медиј у БиХ. Нека сте ово пренели. Слажем се, да није тема Галијашевић него његов урадак. Квалитетан и просрпски, ако смијем да примјетим. Не подржавам Галијашевића али подржавам слободу штампе и медија уопште. Ова паралела Бакир-Александар, и симултани ударац припада групи врхунски осмишљеног дјеловања у јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенад

01.12.2016 15:45

Ово је страшно примитиван текст испод сваког нивоа, набијен негативном енергијом и бесмислен. Која му је сврха? Ја сам био у рату и не мрзим никога а људе раздвајам само на лоше и добре. Овако нешто не би требало да објављејет уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

01.12.2016 16:09

Баја зели добро Српском народу колико и Дзевад. Зато зивимо у сиротињи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

01.12.2016 16:53

Какав текст са зарезима и тацкама види се да је Дебил писао неразумије се у граматику а камоли у ста друго јос даму вјерујем само народ пласи будалетина ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колубара

01.12.2016 19:33

"Закон" је познат и страхопоштован. Мало ретардиран јер тек је научио зарезе и тачке. УПУТА: покушајте научити читати 30. словних знакова абецеде или азбуке, да бисте могли разумјети оно што се налази између зареза и тачки. Закон или си ипак зелени ретардињо

Name

Коко

01.12.2016 18:27

Дзеки, сто не оде из Маглаја у Добој, нпр. гладне 93.године. Одбраниле су те иранске/пакистанске црвене стријеле, нахраниле саудијске датуле, да би ти могао сад да пљујес и трујес лазима. То показује колики си нецовјек и морална лесина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арбитар

01.12.2016 19:49

Коко кокодаче. Закон је закон. А гдје је печат?