Пахор: Подршка европском путу БиХ

Предсједник Словеније Борут Пахор истакао је данас да Словенија снажно подржава мир, безбједност и стабилност у БиХ и сматра да цијели регион западног Балкана треба да постане дио ЕУ.

Босна и Херцеговина 29.11.2016 | 22:56
Пахор: Подршка европском путу БиХ
Пахор је током сусрета у Љубљани са руководством Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ, на челу са предсједавајућим Младеном Босићем, нагласио да Словенија пружа снажну подршку БиХ на путу према европским интеграцијама и напоменуо да је примијетан напредак у реформама које се у складу са договореном реформском агендом спроводе у БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Другог дана званичне посјете Љубљани чланови Колегијума Представничког вијећа Младен Босић, Борјана Кришто и Шефик Џаферовић разговарали су на одвојеном састанку и са премијером Словеније Миром Цераром.

Током тог састанка разговарано је о мигрантској кризи, положају и правима држављана БиХ који живе и раде у Словенији, као и о неопходном усвајању европских стандарда, те изазовима са којима се суочава ЕУ након "Брегзита".

Изражено је увјерење да ће у наредном периоду доћи до унапређења привредне и економске сарадње двије земље, што би допринијело бржем економском развоју, наводи се у саопштењу.

(Срна/БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар