Pahor: Podrška evropskom putu BiH

Predsjednik Slovenije Borut Pahor istakao je danas da Slovenija snažno podržava mir, bezbjednost i stabilnost u BiH i smatra da cijeli region zapadnog Balkana treba da postane dio EU.

Bosna i Hercegovina 29.11.2016 | 22:56
Pahor: Podrška evropskom putu BiH
Pahor je tokom susreta u Ljubljani sa rukovodstvom Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH, na čelu sa predsjedavajućim Mladenom Bosićem, naglasio da Slovenija pruža snažnu podršku BiH na putu prema evropskim integracijama i napomenuo da je primijetan napredak u reformama koje se u skladu sa dogovorenom reformskom agendom sprovode u BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Drugog dana zvanične posjete Ljubljani članovi Kolegijuma Predstavničkog vijeća Mladen Bosić, Borjana Krišto i Šefik DŽaferović razgovarali su na odvojenom sastanku i sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom.

Tokom tog sastanka razgovarano je o migrantskoj krizi, položaju i pravima državljana BiH koji žive i rade u Sloveniji, kao i o neophodnom usvajanju evropskih standarda, te izazovima sa kojima se suočava EU nakon "Bregzita".

Izraženo je uvjerenje da će u narednom periodu doći do unapređenja privredne i ekonomske saradnje dvije zemlje, što bi doprinijelo bržem ekonomskom razvoju, navodi se u saopštenju.

(Srna/BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar