Суспендован из Владе јер је напао новинара

Припадник обезбјеђења Вијећа народа Републике Српске Горан Гранулић вербално је напао и изгурао из зграде у којој је смјештена та институција новинара Срне Бориса Ногу, који је са колегема дошао да прати рад Заједничке комисије Вијећа народа и Народне скупштине у вези са законом о Дану Републике.

Република Српска 29.11.2016 | 23:00
Суспендован из Владе јер је напао новинара
Ного је рекао да га је припадник обезбјеђења прво вербално напао, а онда и физички удаљио из зграде.

Горан Гранулић, један од радника обезбјеђења у старој згради Владе Републике Српске, вербално је, а потом и физички насрнуо на новинара Срне Бориса Ногу, док је са колегама чекао прес-конференцију након сједнице Заједничке комисије Вијећа народа и Народне скупштине. Раднику обезбјеђења је засметало то што новинари гласније причају у холу зграде, будући да немају своје просторије у тој институцији.

Исти радник обезбјеђења је пријетио и новинару "Независних новина" Дејану Шајиновићу.

Удружење "БХ новинари" и Клуб новинара Бањалука оштро осуђују атаке на новинаре.

Напад су, бар декларативно, осудили и делегати у Вијећу народа.

Против Гранулића, али и против Ноге, биће поднесена прекршајна пријава због нарушавања јавног реда.

Директор Службе за заједничке послове Владе Републике Српске Горан Маричић рекао је да је суспендован њихов радник /Горан Гранулић/ који је, како је навео, учествовао у инциденту са новинарем Новинске агенције Републике Српске "СРНА" Борисом Ногом у просторијама Вијећа народа Српске.

Маричић је рекао Срни да је покренут дисциплински поступак за утврђивање да ли постоји евентуална одговорност поменутог радника Службе за заједничке послове Владе Републике Српске, као и да ће суспензија трајати до завршетка поступка.

"Он је одмах удаљен са радног мјеста до завршетка дисциплинског поступка. Иницијатива је већ дошла и постоји службена забиљешка, а каква је и колика одговорност радника, видјећемо тек када се заврши тај поступак", каже Маричић.

(БН телевизија/Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Гранулић Пискавица

29.11.2016 16:44

Гранулићи су иначе из Пискавице а пискавчани су стари портири из Чајевца.Стари портири су некада били зезнути а млади је повукао на њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарадник

29.11.2016 17:38

Борис Ного је засигурно један од најбољих новинара, и када је ријец о професионализму, и нацину на који обавља радне задатке (брзини, елоквентности, познавању материје, односу и опходјењу према људима,коректности), ма у свему. Заиста је тако. Иако је он једноставан и скроман. Зао ми је сто се ово десило. Вјерујем да је и том раднику обезбједјења сада криво. Ако не сада, бице му криво, сигурно. Након сто се страсти смире те сам схвати о каквој постеној и неконфликтној особи је ријец.

Name

Каyа Маyа

29.11.2016 18:13

А да ли је суспендован са функције цлана регулаторне комисије бивси предсједник комисије за концесије. не могу да се сјетим како се зове али сам видио ових дана да је стимао извјестаје Мирку Цоловицу са Сокоца на основу којих је исти изварао дрзаву и банке и остао им дузан милионке износе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријатељ

29.11.2016 18:59

Борис Ного је домаћински син. Отмен, васпитан, стручан - господин. Његов упокојени отац Милан Ного је легенда српског новинарства. Био је некада душа СРНЕ, такође, господин. Дакле, кољеновићи из Шивоље код Калиновика. Нека се и то зна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

29.11.2016 21:49

Цаца му радио у Срни па га наслиједио син ко да им је то дједовина. Јадно је и новинардтво и ова шугава дрзава!?

Name

Градјанин

30.11.2016 05:21

Није тако .Ти да нега познајес нити би то написао нити би помислио. Момал је ок.и није конфликтан уопсте. А и Срни радити и није неко насљедство. Дакле ни о томе ниси упуцен.

Name

Логика

30.11.2016 05:47

То је био коментар на коментар о порјеклу овог Гранулица. А не сад тамо неки хвалоспјев. Ц и т а ј -доле мало - па онда коментариси и просипај ту своју логику о насљедју "Ацо"! Немас потребе за негативн.нико овдје не казе какав је тај цувар вец само хвале тог Бориса. Вјероватно јер је то нецим и заслузио.

Name

Небра

29.11.2016 23:56

Видио сам ја снимку ко је крив. Портири су радили свој посао и ушуткивали новинаре кој су реметили мир. Ако немају засебну просторију то не значи да могу да се деру као на планини код оваца а гдје је тој двојици новинара мјесто. И још онај други новинар прилази портиру и каже да не може тако да се понаша. Ко како може да се понаша одређује портир на свом радном мјесту а не новинари. То је исто као када би портир у редакцији нпр. Независних новина пришао новинару и рекао да њихов неки текст не може да да се пише како је написан.Па новинари код нас умишљају да могу да раде шта желе. Не би та двојица мени више ушла у зграду а да сам ја ту радио - катапултирао бих обојицу напоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој сад коменара

30.11.2016 05:30

Моли те. Распитај се мало о том новинару или му придји и разговарај, па цес и сам сконтати какав је,карактеран и добар , ко и ста је. Види се то на људима. Нити је језицаст нити конфликтан! Мозда није ни тај цувар,не познајем га,па не могу коментарисати,али је мозда просто и тај цувар тај дан био мало импулсивнији.

Name

Ис

30.11.2016 08:28

100 % си у праву. Новинари пуно тога себи допустају. Цесто се срецем са њима и тврдим да нема безобразнијих људи. Овај момак сигурно не би био суспендован да је истјерао неког са БНа или неке друге тв али посто је ударио на Срну или не дао Бог на РТРС е онда му се црно писе. Па морао је бити свјестан да Срна и РТРС и одрзавају ову власт. Они су застицену ко медвједи.

Name

ЖИКА Ж

30.11.2016 07:28

ШТА БИВА КАД ПОЛИЦАЈАЦ НАСРНЕ НА НОВИНАРА СРНЕ. ЛАНЕ.......!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

30.11.2016 09:53

Шта ли би тек било да се ради о правим новинарима,а не о радницима у билтенима СНСД као што су СРНА и Независне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

безвезе

30.11.2016 11:04

Без потребе претварас овај догадјај у несто лицно. То није у реду. Умјесто огорцености и мрзње којом си затрован боље се освиести мало. Поруцујем свим људима да буду слозни и да се не свадјају вец да увијек и на сваки нацин,колико год могу, смире страсти. Сваки форум се претвара у обрацуне. А нема потребе за тим.