Suspendovan iz Vlade jer je napao novinara

Pripadnik obezbjeđenja Vijeća naroda Republike Srpske Goran Granulić verbalno je napao i izgurao iz zgrade u kojoj je smještena ta institucija novinara Srne Borisa Nogu, koji je sa kolegema došao da prati rad Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine u vezi sa zakonom o Danu Republike.

Republika Srpska 29.11.2016 | 23:00
Suspendovan iz Vlade jer je napao novinara
Nogo je rekao da ga je pripadnik obezbjeđenja prvo verbalno napao, a onda i fizički udaljio iz zgrade.

Goran Granulić, jedan od radnika obezbjeđenja u staroj zgradi Vlade Republike Srpske, verbalno je, a potom i fizički nasrnuo na novinara Srne Borisa Nogu, dok je sa kolegama čekao pres-konferenciju nakon sjednice Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine. Radniku obezbjeđenja je zasmetalo to što novinari glasnije pričaju u holu zgrade, budući da nemaju svoje prostorije u toj instituciji.

Isti radnik obezbjeđenja je prijetio i novinaru "Nezavisnih novina" Dejanu Šajinoviću.

Udruženje "BH novinari" i Klub novinara Banjaluka oštro osuđuju atake na novinare.

Napad su, bar deklarativno, osudili i delegati u Vijeću naroda.

Protiv Granulića, ali i protiv Noge, biće podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda.

Direktor Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske Goran Maričić rekao je da je suspendovan njihov radnik /Goran Granulić/ koji je, kako je naveo, učestvovao u incidentu sa novinarem Novinske agencije Republike Srpske "SRNA" Borisom Nogom u prostorijama Vijeća naroda Srpske.

Maričić je rekao Srni da je pokrenut disciplinski postupak za utvrđivanje da li postoji eventualna odgovornost pomenutog radnika Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske, kao i da će suspenzija trajati do završetka postupka.

"On je odmah udaljen sa radnog mjesta do završetka disciplinskog postupka. Inicijativa je već došla i postoji službena zabilješka, a kakva je i kolika odgovornost radnika, vidjećemo tek kada se završi taj postupak", kaže Maričić.

(BN televizija/Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Granulić Piskavica

29.11.2016 16:44

Granulići su inače iz Piskavice a piskavčani su stari portiri iz Čajevca.Stari portiri su nekada bili zeznuti a mladi je povukao na njih

ODGOVORITE
Name

Saradnik

29.11.2016 17:38

Boris Nogo je zasigurno jedan od najboljih novinara, i kada je rijec o profesionalizmu, i nacinu na koji obavlja radne zadatke (brzini, elokventnosti, poznavanju materije, odnosu i ophodjenju prema ljudima,korektnosti), ma u svemu. Zaista je tako. Iako je on jednostavan i skroman. Zao mi je sto se ovo desilo. Vjerujem da je i tom radniku obezbjedjenja sada krivo. Ako ne sada, bice mu krivo, sigurno. Nakon sto se strasti smire te sam shvati o kakvoj postenoj i nekonfliktnoj osobi je rijec.

Name

Kaya Maya

29.11.2016 18:13

A da li je suspendovan sa funkcije clana regulatorne komisije bivsi predsjednik komisije za koncesije. ne mogu da se sjetim kako se zove ali sam vidio ovih dana da je stimao izvjestaje Mirku Colovicu sa Sokoca na osnovu kojih je isti izvarao drzavu i banke i ostao im duzan milionke iznose

ODGOVORITE
Name

Prijatelj

29.11.2016 18:59

Boris Nogo je domaćinski sin. Otmen, vaspitan, stručan - gospodin. Njegov upokojeni otac Milan Nogo je legenda srpskog novinarstva. Bio je nekada duša SRNE, takođe, gospodin. Dakle, koljenovići iz Šivolje kod Kalinovika. Neka se i to zna!

ODGOVORITE
Name

aco

29.11.2016 21:49

Caca mu radio u Srni pa ga naslijedio sin ko da im je to djedovina. Jadno je i novinardtvo i ova šugava drzava!?

Name

Gradjanin

30.11.2016 05:21

Nije tako .Ti da nega poznajes niti bi to napisao niti bi pomislio. Momal je ok.i nije konfliktan uopste. A i Srni raditi i nije neko nasljedstvo. Dakle ni o tome nisi upucen.

Name

Logika

30.11.2016 05:47

To je bio komentar na komentar o porjeklu ovog Granulica. A ne sad tamo neki hvalospjev. C i t a j -dole malo - pa onda komentarisi i prosipaj tu svoju logiku o nasljedju "Aco"! Nemas potrebe za negativn.niko ovdje ne kaze kakav je taj cuvar vec samo hvale tog Borisa. Vjerovatno jer je to necim i zasluzio.

Name

Nebra

29.11.2016 23:56

Vidio sam ja snimku ko je kriv. Portiri su radili svoj posao i ušutkivali novinare koj su remetili mir. Ako nemaju zasebnu prostoriju to ne znači da mogu da se deru kao na planini kod ovaca a gdje je toj dvojici novinara mjesto. I još onaj drugi novinar prilazi portiru i kaže da ne može tako da se ponaša. Ko kako može da se ponaša određuje portir na svom radnom mjestu a ne novinari. To je isto kao kada bi portir u redakciji npr. Nezavisnih novina prišao novinaru i rekao da njihov neki tekst ne može da da se piše kako je napisan.Pa novinari kod nas umišljaju da mogu da rade šta žele. Ne bi ta dvojica meni više ušla u zgradu a da sam ja tu radio - katapultirao bih obojicu napolje.

ODGOVORITE
Name

Joj sad komenara

30.11.2016 05:30

Moli te. Raspitaj se malo o tom novinaru ili mu pridji i razgovaraj, pa ces i sam skontati kakav je,karakteran i dobar , ko i sta je. Vidi se to na ljudima. Niti je jezicast niti konfliktan! Mozda nije ni taj cuvar,ne poznajem ga,pa ne mogu komentarisati,ali je mozda prosto i taj cuvar taj dan bio malo impulsivniji.

Name

Is

30.11.2016 08:28

100 % si u pravu. Novinari puno toga sebi dopustaju. Cesto se srecem sa njima i tvrdim da nema bezobraznijih ljudi. Ovaj momak sigurno ne bi bio suspendovan da je istjerao nekog sa BNa ili neke druge tv ali posto je udario na Srnu ili ne dao Bog na RTRS e onda mu se crno pise. Pa morao je biti svjestan da Srna i RTRS i odrzavaju ovu vlast. Oni su zasticenu ko medvjedi.

Name

ЖИКА Ж

30.11.2016 07:28

ШТА БИВА КАД ПОЛИЦАЈАЦ НАСРНЕ НА НОВИНАРА СРНЕ. ЛАНЕ.......!?

ODGOVORITE
Name

Top

30.11.2016 09:53

Šta li bi tek bilo da se radi o pravim novinarima,a ne o radnicima u biltenima SNSD kao što su SRNA i Nezavisne?

ODGOVORITE
Name

bezveze

30.11.2016 11:04

Bez potrebe pretvaras ovaj dogadjaj u nesto licno. To nije u redu. Umjesto ogorcenosti i mrznje kojom si zatrovan bolje se osviesti malo. Porucujem svim ljudima da budu slozni i da se ne svadjaju vec da uvijek i na svaki nacin,koliko god mogu, smire strasti. Svaki forum se pretvara u obracune. A nema potrebe za tim.