Фетелов њух за подвалу: Хамилтонова подла игра није прошла!

Фераријев ас и бивши шампион тврди да је Хамилтон дефанзивном вожњом покушао да ували Розберга у ризичну борбу с њим и Максом Верстапеном.

Остали спортови 28.11.2016 | 20:15
Фетелов њух за подвалу: Хамилтонова подла игра није прошла!
Сви знамо, Нико Розберг је нови шампион Формуле 1. Прича се, тачније Себастијан Фетел је након синоћне трке лануо по коју оштру реч на рачун сада већ бившег шампиона, Луиса Хамилтона. Розбергов земљак са позиције возача Ферарија тврди како се Хамилтон служио нечасним радњама не би ли анулирао Розбергову предност и сачувао титулу.

„Било је тешко при крају трке јер се Хамилтон служио прљавим триковима“, рекао је Себастијан Фетел особљу Ферарија након што је окончана трка на стази Јас Марина у Абу Дабију.

„Гледајте, Данијела Рикарда је било поприлично лако заобићи, али у дуелу с Максом сам почео да губим пријањање болида. Био сам бржи у моменту када сам се нашао иза Ника Розберга! Логично, Хамилтон је с разлогом успоравао трку, а ја нисам хтео да ризикујем. Па Немац је возио добро, био брз на правцима, а мени није ништа значило да се препустим ризику и евентуално направим неки контакт у претицању. То је могло Ника да избаци из трке“, рекао је Фетел на конференцији за новинаре након трке у Абу Дабију и наставио причу кометаришући свој и Розбергов приступ трци.

„Не мислите да нисам, чинио сам све да претекнем Розберга. Мало сам у неким тренуцима и размишљао, па сам схватио да се момак бори за титулу. Моје мишљење је да се титуле не освајају само захваљујући срећи. Нико је заслужио своје место“, рекао је Себастијан Фетел о свом односу према најинтересентнијој, а уједно и последњој трци Ф1 сезоне у којој се одлучивало питање носиоца титуле.

На крају, а уместо закључка Фетелов став конкретно говори о психологији возача приликом борбе на стази. Наиме, Хамилтон се надао да ће успоравањем згуснути распоред возача иза себе и тако на посредан начин изазавати Макса Верстапена и Себастијана Фетела на директан окршај с Розбергом. Уосталом тако мисли и Фетел, а велико је питање шта би се десило да је млађани Верстапен дошао у позицију какву је Хамилтон сасвим сигурно прижељкивао. Имајући у виду његов темперамент он се вероватно не би се суздржавао да агресивно нападне, а можда и озбиљно угрози Немца. Како било, данас нам остаје само да констатујемо да је Розбергу за само пет, на мишиће избоксованих бодова у рукама остала титула најбољег у Формули 1 за 2016. годину.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар