Fetelov njuh za podvalu: Hamiltonova podla igra nije prošla!

Ferarijev as i bivši šampion tvrdi da je Hamilton defanzivnom vožnjom pokušao da uvali Rozberga u rizičnu borbu s njim i Maksom Verstapenom.

Ostali sportovi 28.11.2016 | 20:15
Fetelov njuh za podvalu: Hamiltonova podla igra nije prošla!
Svi znamo, Niko Rozberg je novi šampion Formule 1. Priča se, tačnije Sebastijan Fetel je nakon sinoćne trke lanuo po koju oštru reč na račun sada već bivšeg šampiona, Luisa Hamiltona. Rozbergov zemljak sa pozicije vozača Ferarija tvrdi kako se Hamilton služio nečasnim radnjama ne bi li anulirao Rozbergovu prednost i sačuvao titulu.

„Bilo je teško pri kraju trke jer se Hamilton služio prljavim trikovima“, rekao je Sebastijan Fetel osoblju Ferarija nakon što je okončana trka na stazi Jas Marina u Abu Dabiju.

„Gledajte, Danijela Rikarda je bilo poprilično lako zaobići, ali u duelu s Maksom sam počeo da gubim prijanjanje bolida. Bio sam brži u momentu kada sam se našao iza Nika Rozberga! Logično, Hamilton je s razlogom usporavao trku, a ja nisam hteo da rizikujem. Pa Nemac je vozio dobro, bio brz na pravcima, a meni nije ništa značilo da se prepustim riziku i eventualno napravim neki kontakt u preticanju. To je moglo Nika da izbaci iz trke“, rekao je Fetel na konferenciji za novinare nakon trke u Abu Dabiju i nastavio priču kometarišući svoj i Rozbergov pristup trci.

„Ne mislite da nisam, činio sam sve da preteknem Rozberga. Malo sam u nekim trenucima i razmišljao, pa sam shvatio da se momak bori za titulu. Moje mišljenje je da se titule ne osvajaju samo zahvaljujući sreći. Niko je zaslužio svoje mesto“, rekao je Sebastijan Fetel o svom odnosu prema najinteresentnijoj, a ujedno i poslednjoj trci F1 sezone u kojoj se odlučivalo pitanje nosioca titule.

Na kraju, a umesto zaključka Fetelov stav konkretno govori o psihologiji vozača prilikom borbe na stazi. Naime, Hamilton se nadao da će usporavanjem zgusnuti raspored vozača iza sebe i tako na posredan način izazavati Maksa Verstapena i Sebastijana Fetela na direktan okršaj s Rozbergom. Uostalom tako misli i Fetel, a veliko je pitanje šta bi se desilo da je mlađani Verstapen došao u poziciju kakvu je Hamilton sasvim sigurno priželjkivao. Imajući u vidu njegov temperament on se verovatno ne bi se suzdržavao da agresivno napadne, a možda i ozbiljno ugrozi Nemca. Kako bilo, danas nam ostaje samo da konstatujemo da je Rozbergu za samo pet, na mišiće izboksovanih bodova u rukama ostala titula najboljeg u Formuli 1 za 2016. godinu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar