Жестока борба за фотеље у Добоју

Директор добојског Шумског газдинства Вукашин Сувајац остаје до даљег на функцији, иако је смењен с тог места од стране генаралног директора Јавног предузеће шумарства "Шуме РС" Ристе Марића.

Република Српска 28.11.2016 | 09:30
Жестока борба за фотеље у Добоју
Новоименовани директор Славен Гојковић није успео да преузме дужност јер је Сувајац готово три месеца успешно одбијао да напусти фотељу, не марећи за међустраначки договор коалиционих партнера у републичкој власти да директорске позиције у "Шумама РС" припадну Социјалистичкој партији.

Сувајац је кадар СНСД, а како није у моменту смене био у функцији вршиоца дужности, већ у мандату, правду је потражио на суду.

Пресудом Основног суда на Сокоцу, који је надлежан за овај случај, Сувајцу је дато за право и пресуђено је да је незаконито смењен.

Због размимоилажења њиховог директора с генералним директором, радници ШГ Добој су у септембру и штрајковали, јер нису добили плату зато што је било спорно чији је потпис пуноважан на налогу за исплату зарада радницима, као и регреса за прошлу годину. Марић је сматрао да је Гојковић овлашћена особа, те да је Сувајац незаконито потписао налоге, због чега се и Марић сматрао одговорним.

Међутим, и поред нове пресуде није стављена тачка на овај случај, јер су и до сада судске инстанце биле у раскораку. Јер, одлуком једног од судова из августа, за једино овлашћено лице за заступање предузећа проглашен је Гојковић.

Ипак, поред судова, пресудно ће бити и шта о томе мисли ресорно Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства РС, као и Влада РС и челници владајућих странака на републичком нивоу, који "деле" функције по страначком кључу и коефицијенту расподеле власти у јавним предузећима, установама и организацијама чији је оснивач РС.

СТРАНАЧКИ КАДРОВИ

Формално смењени директор ШГ Добој Вукашин Сувајац је кадар СНСД, странке на републичком нивоу у коалицији са Гојковићевим СП, који је био и носилац листе те партије за локалне изборе 2. октобра и изабран је за одборника у СО Дервента.

Договором партнера у власти, позиција директора у добојском шумарству припала је СП, чији је кадар и генерални директор "Шума РС" Ристо Марић, који је, такође, на тек завршеним изборима изабран за одборника у СО Модрича.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

симбиоза

28.11.2016 09:32

омер петровиц ???хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре симбиоза

28.11.2016 11:41

Брзо психијатру тежак си случај као и твој вољени вођа.

Name

САМО ДА ДАМ ДИЈАГНОЗУ..

28.11.2016 12:19

овај симбиоза је тески болесник....

Name

гробар

28.11.2016 09:43

Све је то у реду док стасамо демократски на европском путу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС

28.11.2016 10:54

У Мркоњиц Граду директор С.Г. ЛИСИНА РАДОМИР ПОПАДИЦ има примања око 5000км и није се удостојио одреци одборницког мандата као остали директори

ОДГОВОРИТЕ