Žestoka borba za fotelje u Doboju

Direktor dobojskog Šumskog gazdinstva Vukašin Suvajac ostaje do daljeg na funkciji, iako je smenjen s tog mesta od strane genaralnog direktora Javnog preduzeće šumarstva "Šume RS" Riste Marića.

Republika Srpska 28.11.2016 | 09:30
Žestoka borba za fotelje u Doboju
Novoimenovani direktor Slaven Gojković nije uspeo da preuzme dužnost jer je Suvajac gotovo tri meseca uspešno odbijao da napusti fotelju, ne mareći za međustranački dogovor koalicionih partnera u republičkoj vlasti da direktorske pozicije u "Šumama RS" pripadnu Socijalističkoj partiji.

Suvajac je kadar SNSD, a kako nije u momentu smene bio u funkciji vršioca dužnosti, već u mandatu, pravdu je potražio na sudu.

Presudom Osnovnog suda na Sokocu, koji je nadležan za ovaj slučaj, Suvajcu je dato za pravo i presuđeno je da je nezakonito smenjen.

Zbog razmimoilaženja njihovog direktora s generalnim direktorom, radnici ŠG Doboj su u septembru i štrajkovali, jer nisu dobili platu zato što je bilo sporno čiji je potpis punovažan na nalogu za isplatu zarada radnicima, kao i regresa za prošlu godinu. Marić je smatrao da je Gojković ovlašćena osoba, te da je Suvajac nezakonito potpisao naloge, zbog čega se i Marić smatrao odgovornim.

Međutim, i pored nove presude nije stavljena tačka na ovaj slučaj, jer su i do sada sudske instance bile u raskoraku. Jer, odlukom jednog od sudova iz avgusta, za jedino ovlašćeno lice za zastupanje preduzeća proglašen je Gojković.

Ipak, pored sudova, presudno će biti i šta o tome misli resorno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, kao i Vlada RS i čelnici vladajućih stranaka na republičkom nivou, koji "dele" funkcije po stranačkom ključu i koeficijentu raspodele vlasti u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač RS.

STRANAČKI KADROVI

Formalno smenjeni direktor ŠG Doboj Vukašin Suvajac je kadar SNSD, stranke na republičkom nivou u koaliciji sa Gojkovićevim SP, koji je bio i nosilac liste te partije za lokalne izbore 2. oktobra i izabran je za odbornika u SO Derventa.

Dogovorom partnera u vlasti, pozicija direktora u dobojskom šumarstvu pripala je SP, čiji je kadar i generalni direktor "Šuma RS" Risto Marić, koji je, takođe, na tek završenim izborima izabran za odbornika u SO Modriča.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

simbioza

28.11.2016 09:32

omer petrovic ???hehe

ODGOVORITE
Name

re simbioza

28.11.2016 11:41

Brzo psihijatru težak si slučaj kao i tvoj voljeni vođa.

Name

SAMO DA DAM DIJAGNOZU..

28.11.2016 12:19

ovaj simbioza je teski bolesnik....

Name

grobar

28.11.2016 09:43

Sve je to u redu dok stasamo demokratski na evropskom putu..

ODGOVORITE
Name

DNS

28.11.2016 10:54

U Mrkonjic Gradu direktor S.G. LISINA RADOMIR POPADIC ima primanja oko 5000km i nije se udostojio odreci odbornickog mandata kao ostali direktori

ODGOVORITE