Анализа - Црвена Звезда: Појачања статирају - клинци и староседеоци рјешавају!

Од играча који су летос промовисани као појачања у Горњем Милановцу на терену били само Фибел и Полетановић.

Фудбал 28.11.2016 | 23:50
Анализа - Црвена Звезда: Појачања статирају - клинци и староседеоци рјешавају!
Док је Црвене звезде и великог интересовања јавности за збивања у том клубу трајаће вечита дилема: Деца клуба или скупо плаћена појачања? Та прича је додатно подгрејана после сјаја Луке Аџића у Горњем Милановцу и гола који је црвено-беле оставио на безбедној удаљености од Партизана. Оно што су вокацији морају да раде странци, доведени да праве разлику, урадио је 18—годишњи везиста, а пре њега црногорски нападач Петар Орландић. Човек одлуке и чувар Звездине предности пре Горњег Милановца био је Петар Орландић. Прошлосезонски џокер наметнуо се као најпродуктивнији играч шампиона у касној јесени и решио мечеве против Чукаричког, Рада и Борца из Чачка.

Вероватно, и то са разлогом, на Маракани верују да ће, пре свих, Џон Руиз и Гелор Кангапочети да демонстрирају квалитет у континуитету и бити јаки штихови у шампионској трци. Међутим, гледајући суве бројке одговорни из Црвене звезде мораће да нешто науче из сопствених грешака начињених летос. Ако је то уопште могуће обзиром на промају у клупској каси.

Европски изазови натерали су челнике и стручн и штаб Црвене звезде да делују брзо у летњем прелазном року. А што је брзо обично може да буде кусо. Црвена звезда је у претходном прелазном року довела осморицу фудбалера. Само двојица су била на терену у последњем колу у Горњем Милановцу (Марко Полетановић и Томас Фибел), док је Андрија Луковић меч преседео на клупи.

Због повреда су изостали Гелор Канга (мада можда и због празног новчаника) и Џон Руиз.Да су здрави вероватно би били у стартној постави, баш као што је Томас Фибел постао принудно решење после серије повреда штопера. Звезда је већ дигла руке од Аргентинца Пабла Моучеа. Уосталом, док су се црвено-бели спремали за гостовање у Шумадији некадашњи члан Боке Јуниорс је бодрио Дејвис куп репрезентацију Аргентине у Загребу.

Највећу минутажу од свих летошњих појачања има Марко Полетановић, али проблем је чињеница да је некадашњи везиста Војводине на позајмици у редовима Црвене звезде.

Андрија Луковић је „част“ новајлија у Горњем Милановцу бранио на клупи за резервне играче. До сада је у Суперлиги на терену провео мршавих 68 минута. Скромно, јако скромно, али Луковић је имао бар споредну улогу. Двојац из Спартака Стефан Милошевић и Стефан Илић чак ни то.

Комплетна слика учинка летошњих аквизиција је суморна, али тај кикс изнедрио је другу страну причу. Због проблема са повредама и слабом формом појединаца стручни штаб Црвене звезде је био принуђен да шансу да новим снагама из омладинске школе. Јунак из Горњег Милановца Лука Аџић је на три узастопна меча био у протоколу, баш као и Урош Рачић.Високи задњи везни је на терену у првенственим мечевима провео 101 минут. Више него Луковић, Милошевић и Илић заједно.

Звезда на зиму неће имати право на грешку...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар