Analiza - Crvena Zvezda: Pojačanja statiraju - klinci i starosedeoci rješavaju!

Od igrača koji su letos promovisani kao pojačanja u Gornjem Milanovcu na terenu bili samo Fibel i Poletanović.

Fudbal 28.11.2016 | 23:50
Analiza - Crvena Zvezda: Pojačanja statiraju - klinci i starosedeoci rješavaju!
Dok je Crvene zvezde i velikog interesovanja javnosti za zbivanja u tom klubu trajaće večita dilema: Deca kluba ili skupo plaćena pojačanja? Ta priča je dodatno podgrejana posle sjaja Luke Adžića u Gornjem Milanovcu i gola koji je crveno-bele ostavio na bezbednoj udaljenosti od Partizana. Ono što su vokaciji moraju da rade stranci, dovedeni da prave razliku, uradio je 18—godišnji vezista, a pre njega crnogorski napadač Petar Orlandić. Čovek odluke i čuvar Zvezdine prednosti pre Gornjeg Milanovca bio je Petar Orlandić. Prošlosezonski džoker nametnuo se kao najproduktivniji igrač šampiona u kasnoj jeseni i rešio mečeve protiv Čukaričkog, Rada i Borca iz Čačka.

Verovatno, i to sa razlogom, na Marakani veruju da će, pre svih, Džon Ruiz i Gelor Kangapočeti da demonstriraju kvalitet u kontinuitetu i biti jaki štihovi u šampionskoj trci. Međutim, gledajući suve brojke odgovorni iz Crvene zvezde moraće da nešto nauče iz sopstvenih grešaka načinjenih letos. Ako je to uopšte moguće obzirom na promaju u klupskoj kasi.

Evropski izazovi naterali su čelnike i stručn i štab Crvene zvezde da deluju brzo u letnjem prelaznom roku. A što je brzo obično može da bude kuso. Crvena zvezda je u prethodnom prelaznom roku dovela osmoricu fudbalera. Samo dvojica su bila na terenu u poslednjem kolu u Gornjem Milanovcu (Marko Poletanović i Tomas Fibel), dok je Andrija Luković meč presedeo na klupi.

Zbog povreda su izostali Gelor Kanga (mada možda i zbog praznog novčanika) i Džon Ruiz.Da su zdravi verovatno bi bili u startnoj postavi, baš kao što je Tomas Fibel postao prinudno rešenje posle serije povreda štopera. Zvezda je već digla ruke od Argentinca Pabla Moučea. Uostalom, dok su se crveno-beli spremali za gostovanje u Šumadiji nekadašnji član Boke Juniors je bodrio Dejvis kup reprezentaciju Argentine u Zagrebu.

Najveću minutažu od svih letošnjih pojačanja ima Marko Poletanović, ali problem je činjenica da je nekadašnji vezista Vojvodine na pozajmici u redovima Crvene zvezde.

Andrija Luković je „čast“ novajlija u Gornjem Milanovcu branio na klupi za rezervne igrače. Do sada je u Superligi na terenu proveo mršavih 68 minuta. Skromno, jako skromno, ali Luković je imao bar sporednu ulogu. Dvojac iz Spartaka Stefan Milošević i Stefan Ilić čak ni to.

Kompletna slika učinka letošnjih akvizicija je sumorna, ali taj kiks iznedrio je drugu stranu priču. Zbog problema sa povredama i slabom formom pojedinaca stručni štab Crvene zvezde je bio prinuđen da šansu da novim snagama iz omladinske škole. Junak iz Gornjeg Milanovca Luka Adžić je na tri uzastopna meča bio u protokolu, baš kao i Uroš Račić.Visoki zadnji vezni je na terenu u prvenstvenim mečevima proveo 101 minut. Više nego Luković, Milošević i Ilić zajedno.

Zvezda na zimu neće imati pravo na grešku...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar