Мини коментар: Мурињов Јунајтед је најгори Јунајтед!

Манчестер јунајтед потрошио је преко 200 милиона фунти за обнову екипе, довео је можда и најбољег тренера на свету – резултат је најгори старт у Премијер лиги.

Фудбал 28.11.2016 | 23:30
Мини коментар: Мурињов Јунајтед је најгори Јунајтед!
Јунајтед је после 13 кола у првенству Енглеске сакупио само 20 бодова, што је најгори старт клуба од када се лига игра по новом формату.

Последњи пут када су ’Црвени ђаволи’ имали лошији почетак био је у сезони 1989-1990, такође са 20 бодова.

Након очајног старта уследили су нешто бољи резултати, али је нови пад и немогућност да се остварују победе на ’Олд Трафорду’ коштао највећи клуб на Острву.

Мурињова екипа тренутно заузима шесту позицију на табели са 11 бодова мање од првопласираног Челсија и 8 бодова мање од четвртопласираног Арсенала, што је још један негативни рекорд клуба.

Највеће звезде, међу којима су 100 и кусур милиона вредни Пол Погба, потом Златан Ибрахимовић и Хенрих Мхтарјан, нису оправдали очекивања, док је португалски стручњак посебан случај. Мурињове грешке и испади коштали су Јунајтед, а у ремију са Вест Хемом у недељу (1:1) је зарадио нови црвени картон због шутирања флашице.

Тринаестоструки шампион Премијер лиге мучио се и на старту групне фазе Лиге Европе, али има шансу да прође даље ако у последњем колу савлада Зорју у гостима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар