Mini komentar: Murinjov Junajted je najgori Junajted!

Mančester junajted potrošio je preko 200 miliona funti za obnovu ekipe, doveo je možda i najboljeg trenera na svetu – rezultat je najgori start u Premijer ligi.

Fudbal 28.11.2016 | 23:30
Mini komentar: Murinjov Junajted je najgori Junajted!
Junajted je posle 13 kola u prvenstvu Engleske sakupio samo 20 bodova, što je najgori start kluba od kada se liga igra po novom formatu.

Poslednji put kada su ’Crveni đavoli’ imali lošiji početak bio je u sezoni 1989-1990, takođe sa 20 bodova.

Nakon očajnog starta usledili su nešto bolji rezultati, ali je novi pad i nemogućnost da se ostvaruju pobede na ’Old Trafordu’ koštao najveći klub na Ostrvu.

Murinjova ekipa trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli sa 11 bodova manje od prvoplasiranog Čelsija i 8 bodova manje od četvrtoplasiranog Arsenala, što je još jedan negativni rekord kluba.

Najveće zvezde, među kojima su 100 i kusur miliona vredni Pol Pogba, potom Zlatan Ibrahimović i Henrih Mhtarjan, nisu opravdali očekivanja, dok je portugalski stručnjak poseban slučaj. Murinjove greške i ispadi koštali su Junajted, a u remiju sa Vest Hemom u nedelju (1:1) je zaradio novi crveni karton zbog šutiranja flašice.

Trinaestostruki šampion Premijer lige mučio se i na startu grupne faze Lige Evrope, ali ima šansu da prođe dalje ako u poslednjem kolu savlada Zorju u gostima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar