Након пораза - Владимир Грбић напушта српску одбојку!

Након што је некадашњи селектор репрезентације Зоран Гајић изабран за председника Одбојкашког савеза Србије на веома бурној седници Скупштине те организације, Владимир Грбић, његов ривал на изборима, рекао је да напушта нашу одбојку.

Остали спортови 27.11.2016 | 15:45
Након пораза - Владимир Грбић напушта српску одбојку!
"Свестан сам шта се очекује од мене. Свима ћу понудити да помогну и наставе да раде оно што је до сада успешно рађено. Карактер и људи се не мењају ни под којим условима, а поготово не мој", рекао је Зоран Гајић после избора на Скупштини која је одржана у Београду.

Гајића је подржало 26 делегата, 16 је гласало за његовог противкандидата Владимира Грбића, четири су била уздржана, а два нису гласала. Гласање је било тајно, а новинари и сви остали који нису делегати и кандидати замољени су да напусте седницу док се не заврши гласање.

Гајић је на месту председника заменио Ненада Голијанина, који је недавно смењен пошто је био уздржан приликом гласања за пријем Косова у Светску одбојкашку федерацију (ФИВБ).

Гајић је током каријере освојио бројна одличја, а најзначајније је златна медаља на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, када је био селектор репрезентације Србије. Играч у тој генерацији био је и Грбић.

Зоран Гајић је позвао Владимира Грбића да у понедељак у Савезу заједно попију прву јутарњу кафу, а Грбић, који је претходних осам година био потпредседник ОСС, тај позив је назвао лицемерним.

"Синоћ сам раговарао са Гајићем и јасно му рекао став. Врло је лицемерно да ме неко зове на кафу када зна мој став", рекао је Грбић.

Према његовим речима, оно што се дешавало последњих 25 дана "најмање је била одбојка" и притисци који су вршени нису из тог света. Такође, смета му то што је Гајић актуелни тренер екипе Рабита Баку у Азербејџану.

"Ја сам човек одбојке и држаћу се тога. Неко ко је са активним уговором у Азербејџану не може виртуелно да води савез из иностранства, не постоји ниједна федерација која то може. Свој став сам рекао јасно. Ово што се десило сматрам декредибилитетом свега што сам урадио до сада у одбојци, онога што сам показао, а вама никоме ништа не замерам. Водите се одбојком, ја сам завршио са српском одбојком. Излазим", казао је Грбић.

Скупштини је присуствовало 48 од 50 делегата. На седници је покренута расправа везана за избор новог делегата Скупштине, који ће заменити Голијанина.

Поједини су тврдили да би се тиме, на предлог Одбојкашког савеза Београда, прекршио Статут јер Голијанин није формално разрешен са места делегата, већ само са места првог човека ОСС-а.

Потом се гласало за разрешење Голијанина, који није био присутан на седници, а предлог за његову смену са места делегата није усвојен.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Штета

27.11.2016 15:57

Слажем се са Владимиром,неко ко зарађује исламске паре не може да се бори против ислама што показује и пример голијанија који није избачен заувјек из савеза али ме је јако не пријатно изненадио онај Миљковић нешта попут Саве Милошевића,нека је њима на част а Србима тешко са оваквим Србима.

ОДГОВОРИТЕ