Nakon poraza - Vladimir Grbić napušta srpsku odbojku!

Nakon što je nekadašnji selektor reprezentacije Zoran Gajić izabran za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije na veoma burnoj sednici Skupštine te organizacije, Vladimir Grbić, njegov rival na izborima, rekao je da napušta našu odbojku.

Ostali sportovi 27.11.2016 | 15:45
Nakon poraza - Vladimir Grbić napušta srpsku odbojku!
"Svestan sam šta se očekuje od mene. Svima ću ponuditi da pomognu i nastave da rade ono što je do sada uspešno rađeno. Karakter i ljudi se ne menjaju ni pod kojim uslovima, a pogotovo ne moj", rekao je Zoran Gajić posle izbora na Skupštini koja je održana u Beogradu.

Gajića je podržalo 26 delegata, 16 je glasalo za njegovog protivkandidata Vladimira Grbića, četiri su bila uzdržana, a dva nisu glasala. Glasanje je bilo tajno, a novinari i svi ostali koji nisu delegati i kandidati zamoljeni su da napuste sednicu dok se ne završi glasanje.

Gajić je na mestu predsednika zamenio Nenada Golijanina, koji je nedavno smenjen pošto je bio uzdržan prilikom glasanja za prijem Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB).

Gajić je tokom karijere osvojio brojna odličja, a najznačajnije je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, kada je bio selektor reprezentacije Srbije. Igrač u toj generaciji bio je i Grbić.

Zoran Gajić je pozvao Vladimira Grbića da u ponedeljak u Savezu zajedno popiju prvu jutarnju kafu, a Grbić, koji je prethodnih osam godina bio potpredsednik OSS, taj poziv je nazvao licemernim.

"Sinoć sam ragovarao sa Gajićem i jasno mu rekao stav. Vrlo je licemerno da me neko zove na kafu kada zna moj stav", rekao je Grbić.

Prema njegovim rečima, ono što se dešavalo poslednjih 25 dana "najmanje je bila odbojka" i pritisci koji su vršeni nisu iz tog sveta. Takođe, smeta mu to što je Gajić aktuelni trener ekipe Rabita Baku u Azerbejdžanu.

"Ja sam čovek odbojke i držaću se toga. Neko ko je sa aktivnim ugovorom u Azerbejdžanu ne može virtuelno da vodi savez iz inostranstva, ne postoji nijedna federacija koja to može. Svoj stav sam rekao jasno. Ovo što se desilo smatram dekredibilitetom svega što sam uradio do sada u odbojci, onoga što sam pokazao, a vama nikome ništa ne zameram. Vodite se odbojkom, ja sam završio sa srpskom odbojkom. Izlazim", kazao je Grbić.

Skupštini je prisustvovalo 48 od 50 delegata. Na sednici je pokrenuta rasprava vezana za izbor novog delegata Skupštine, koji će zameniti Golijanina.

Pojedini su tvrdili da bi se time, na predlog Odbojkaškog saveza Beograda, prekršio Statut jer Golijanin nije formalno razrešen sa mesta delegata, već samo sa mesta prvog čoveka OSS-a.

Potom se glasalo za razrešenje Golijanina, koji nije bio prisutan na sednici, a predlog za njegovu smenu sa mesta delegata nije usvojen.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šteta

27.11.2016 15:57

Slažem se sa Vladimirom,neko ko zarađuje islamske pare ne može da se bori protiv islama što pokazuje i primer golijanija koji nije izbačen zauvjek iz saveza ali me je jako ne prijatno iznenadio onaj Miljković nešta poput Save Miloševića,neka je njima na čast a Srbima teško sa ovakvim Srbima.

ODGOVORITE