Преживио кишу метака, пао због наркотика

Алену Курини (26), вођи најјачег криминалног клана у Војводини, и Драгану Бакули (35) одређен је притвор до 30 дана у Окружном затвору у Суботици по основу опасности од понављања кривичног дела.

Србија 27.11.2016 | 21:54
Преживио кишу метака, пао због наркотика
Обојица су ухапшена у четвртак, а министар Небојша Стефановић је њихову криминалну организацију окарактерисао као најјачу на северу Србије приликом претреса "ренџ ровера" у којем је нађена дрога.

Курина се, осим за трговину наркотицима, терети и за скривање Војислава Шарчевића Анестезије (22) из Новог Сада, осумњиченог за убиство Мирка Милићевића Хајчара (42), сестрића владике Иринеја Буловића у јулу ове године.
 
Када је у јулу ове године, у суботичком насељу Нови град, убијен Милићевић, у групи од 11 осумњичених били су Ален Курина и Кићунов брат Стефан Вилотијевић. После 27 дана сви осумњичени су пуштени из притвора.


Ален Курина

Према сазнањима "Блица", Војислав Шарчевић је био добар пријатељ са убијеним Вилотијевићем, чак има истетовиран његов лик, што се доводи у везу с осветом за убиство Вилотијевића 2015. године.

За Шарчевићем је 2012. године била расписана потерница јер је избегавао одлазак на одслужење казне због покушаја убиства Роберта Мака. Он је младића ножем убо у груди.

Притворени Драган Бакула је Суботичанима познат као спортиста, боксер и ултиматфајтер.


Драган Бакула

Преживео кишу метака

За Алена Курину јавност је сазнала када је прошле године у октобру у сачекуши на Палићу убијен Филип Вилотијевић Кићун из Новог Сада.

На Куринов аутомобил БМW X6, у којем је био са Вилотијевићем, испаљена је киша метака. Курина, који је био на месту сувозача, преживео је напад, иако је погођен девет пута.

Тада се незванично могло чути да је права мета био Курина и да је избегао сигурну смрт само зато што није био на месту возача.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

полицеман

27.11.2016 23:54

Дзибери...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

28.11.2016 06:41

Зашто пишете о криминалцима. Зашто им у опште дајете простора у медијима. На овај начин индиректно подстрекавате младе да се баве криминалом. То је људски шљам , отпад , и не заслужују ни слово да написете о њома. Зашто не пишете о добрим ђацима , студентима . Они би требали бити примјер омладини. Отворите рублику " бирамо најбољег ученика , дредњошколца , студента ". Опишите њихов труд и знање . Не , вама су важнији кримоси. Ма кога више брига за те битанге .

ОДГОВОРИТЕ