Preživio kišu metaka, pao zbog narkotika

Alenu Kurini (26), vođi najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini, i Draganu Bakuli (35) određen je pritvor do 30 dana u Okružnom zatvoru u Subotici po osnovu opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Srbija 27.11.2016 | 21:54
Preživio kišu metaka, pao zbog narkotika
Obojica su uhapšena u četvrtak, a ministar Nebojša Stefanović je njihovu kriminalnu organizaciju okarakterisao kao najjaču na severu Srbije prilikom pretresa "rendž rovera" u kojem je nađena droga.

Kurina se, osim za trgovinu narkoticima, tereti i za skrivanje Vojislava Šarčevića Anestezije (22) iz Novog Sada, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića u julu ove godine.
 
Kada je u julu ove godine, u subotičkom naselju Novi grad, ubijen Milićević, u grupi od 11 osumnjičenih bili su Alen Kurina i Kićunov brat Stefan Vilotijević. Posle 27 dana svi osumnjičeni su pušteni iz pritvora.


Alen Kurina

Prema saznanjima "Blica", Vojislav Šarčević je bio dobar prijatelj sa ubijenim Vilotijevićem, čak ima istetoviran njegov lik, što se dovodi u vezu s osvetom za ubistvo Vilotijevića 2015. godine.

Za Šarčevićem je 2012. godine bila raspisana poternica jer je izbegavao odlazak na odsluženje kazne zbog pokušaja ubistva Roberta Maka. On je mladića nožem ubo u grudi.

Pritvoreni Dragan Bakula je Subotičanima poznat kao sportista, bokser i ultimatfajter.


Dragan Bakula

Preživeo kišu metaka

Za Alena Kurinu javnost je saznala kada je prošle godine u oktobru u sačekuši na Paliću ubijen Filip Vilotijević Kićun iz Novog Sada.

Na Kurinov automobil BMW X6, u kojem je bio sa Vilotijevićem, ispaljena je kiša metaka. Kurina, koji je bio na mestu suvozača, preživeo je napad, iako je pogođen devet puta.

Tada se nezvanično moglo čuti da je prava meta bio Kurina i da je izbegao sigurnu smrt samo zato što nije bio na mestu vozača.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

policeman

28.11.2016 00:54

Dziberi...

ODGOVORITE
Name

Xxx

28.11.2016 07:41

Zašto pišete o kriminalcima. Zašto im u opšte dajete prostora u medijima. Na ovaj način indirektno podstrekavate mlade da se bave kriminalom. To je ljudski šljam , otpad , i ne zaslužuju ni slovo da napisete o njoma. Zašto ne pišete o dobrim đacima , studentima . Oni bi trebali biti primjer omladini. Otvorite rubliku " biramo najboljeg učenika , drednjoškolca , studenta ". Opišite njihov trud i znanje . Ne , vama su važniji krimosi. Ma koga više briga za te bitange .

ODGOVORITE