ПЛ БиХ: Пораз Зрињског у Мостару након 55 утакмица! Реми Радника код куће!

Фудбалери Жељезничара нанијели су шокантан пораз актуелном шампиону БиХ Зрињском 4:0, те тако прекинули велику серију "племића" на стадиону "Под Бијелим бријегом" која је трајала 55 мечева. Чак девет од 12 голова ове сезоне фудбалери Витеза постигли су ван свог стадиона. Данашњи у Бијељини против Радника био им је довољан за бод, укупно четрнаести од 20 у досадашњем дијелу првенства.

Фудбал 26.11.2016 | 20:30
ПЛ БиХ: Пораз Зрињског у Мостару након 55 утакмица! Реми Радника код куће!
Актуелни шампион Босне и Херцеговине Зрињски из Мостара претрпио је први пораз на свом стадиону након 55 утакмица!

Тим Винка Мариновића био је у великој серији. Посљедњи пут Мостарци су поражени 31. јула, када је Сарајево на "Кошеву" славило 2:0 у другом колу Премијер лиге БиХ. Од тада, на 17 првенствених и куп мечева уписали су 12 побједа (три у Купу БиХ) и пет ремија.

"Племићи" су у дербију 17. кола Премијер лиге БиХ поражени од Жељезничара 0:4 (0:1), те су се тако опростили неуспјехом од својих навијача за 2016. годину.

ЗРИЊСКИ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 0:4 (0:1)

А могло је бити другачије…

У 37. минуту досуђен је једанаестерац за Зрињски, али је шут Јасмина Мешановића одбранио голман Жељезничара Ведран Кјосевски. Од тог тренутка све је кренуло низбрдо за Мостарце.

Прво је у посљедњим тренуцима првог дијела игре њихов некадашњи играч Иван Лендрић довео Сарајлије у вођство, почетком наставка Самир Бекрић сјајним голом повисио је на 0:2, да би трећим поготком Сандија Крижмана, са "бијеле тачке" у 55. минуту, ријешен меч. Претходно је дефанзивац домаћих Слободан Јаковљевић скривио једанаестерац, те зарадио директан црвени картон.

Сјајну партију гостију крунисао је Мирослав Стевановић, који је након асистенције Лендрића постигао четврти гол за сарајевске плаве, за коначних 0:4.

Екипа Славка Петровића тако је сезону учинила занимљивијом, с обзиром да је Зрињски сада само пет корака испред Радника, који је у дуелу с Витезом пропустио прилику да се додатно приближи лидеру. Исти број бодова има и Крупа, док један мање од Бијељинаца и Крупљана сада има Жељезничар.

Чак девет од 12 голова ове сезоне фудбалери Витеза постигли су ван свог стадиона. Данашњи у Бијељини против Радника био им је довољан за бод, укупно четрнаести од 20 у досадашњем дијелу првенства.

Дуел двије екипе које ове сезоне бриљирају у гостима окончан је подјелом бодова.

Радник и Витез одиграли су меч 17. кола Премијер лиге БиХ на Градском стадиону у Бијељини, а голом Анела Дедића у 21. минуту Витежани су водили до самог финиша меча, када је Делимир Бајић донио бод домаћину.

РАДНИК - ВИТЕЗ 1:1 (0:1)

Доласком Славена Мусе на клупу Витеза, фудбалери овог тима заиграли су као препорођени и кренули ка мјестима која воде у Лигу за првака. Витежани су данас стигли до 14. бода ван свог стадиона, од укупно 20 колико су освојили ове сезоне!

Теренску иницијативу на почетку меча имали су Бијељинци, који су у овај сусрет као другопласирана екипа првенства ушли као фаворити, али су гости повели у 21. минуту. Био је то брз контранапад Витежана, који је одлично завршио Анел Дедић. Покушао је дефанзивац Радника Младен Зељковић да избаци лопту с гол линије, али није успио.

Нису фудбалери Радника успјели адекватно да одговоре на погодак Витежана. Иако су имали неколико полуприлика, у једном тренутку тражили и једанаестерац када је у казненом простору гостију пао најбољи стријелац Марко Обрадовић, није било озбиљнијих пријетњи по гол Давида Нволокора. Нигеријски чувар мреже фаулиран је два пута у првих двадесетак минута, па је медицински тим Витеза морао да му укаже помоћ, чиме је успио да "украде" пар минута.

Додатни проблем за Бијељинце узроковала је повреда стандардног везисте Душана Мартиновића, који је након тридесетак минута игре морао напустити терен и своје мјесто уступити Денију Симеуновићу.

У наставку, домаћи фудбалери покушавали су доћи до изједначења, док су гости и даље вребали из контранапада. Један такав могао им је донијет други гол у 60. минуту, али је стријелац јединог поготка Дедић лоше шутирао из одличне позиције.

Право је чудо шта Бијељинци нису успјели да искористе у другој половини наставка. Прво је Ненад Срећковић слабо гађао, а онда је Велибор Ђурић погодио стативу. У наставку је покушао и резервиста Александар Глишић, али се мрежа гостију није затресла. Ипак, само минут касније јесте.

Зељковић је упутио центаршут, а Делимир Бајић главом матирао слабо постављеног Нволокора, за велико славље домаћих и изједначење 1:1. Упркос великом притиску Бијељинаца у финишу, Витежани су успјели да одоле свим искушењима и однесу бод са Градског стадиона у Бијељини.

Очајну серију јесењих резултата наставили су фудбалери Челика и Олимпика.

Зеничани су на свом "Билином пољу" доживјели пораз од Слободе, која је коначно стигла до славља у гостима. Тузлаци су до овог кола били једина екипа која није осјетила сласт побједе ван свог стадиона, а коначно се то данас промијенило.

Младост је прекинула црну серију и славила убједљиво против "фењераша" Олимпика, док је Крупа минималним резултатом поразила Широки Бријег и учврстила мјесто у горњој половини табеле.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 17. КОЛО:

Радник - Витез 1:1 (0:1)
/Бајић 84 - Дедић 21/

Младост - Олимпик 3:0 (1:0)
/Максимовић 31, Хусић 64, Лаштро 78/

Крупа - Широки Бријег 1:0 (1:0)
/Дујаковић 39/

Челик - Слобода 0:2 (0:0)
/Крпић 70, Зец 73/

Зрињски - Жељезничар 0:4 (0:1)
/Лендрић 45, Бекрић 47, Крижман 57 пен, М. Стевановић 79/

Недјеља:

13:00 Металеге БСИ - Сарајево (Антони Бандић, Груде - Моја ТВ)

ТАБЕЛА: Зрињски 35, Радник 30, Крупа 30, Жељезничар 29, Сарајево (-1) 28, Слобода 26, Широки Бријег 23, Младост 22, Витез 20, Металеге (-1) БСИ 12, Челик 9, Олимпик 9.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар