Бајерн - најмоћнији на свијету!

У Минхену одржали годишњу скупштину и јавности представили финансијски извештај...

Фудбал 27.11.2016 | 10:00
Бајерн - најмоћнији на свијету!
На свету нема финансијски стабилнијег клуба од Бајерна! Бундеслигаши као по обичају у смирај календарске године своде рачуне и подвлаче црту испод онога што су радили у претходним месецима, а ово с почетка текста јесте закључак светских медија након скупштине баварског гиганта. 

Сезона 2015/16. чак је 24. у низу коју клуб из Минхена завршава са чистим профитом - то је она коначна, реална зарада једног клуба када се одбију сви порези. Та цифра износи33.000.000 евра и ради се о клупском рекорду, а рекордан је и годишњи промет -627.000.000 евра. Све то допринело је да и капитал Бајерна значајно порасте, па сада уместо 411.500.000 износи 424.600.000 евра.    

Како бисмо вам приближили о каквим се заправо цифрама ради подсетићемо вас да сте ранијих година често имали прилике да читате како, рецимо Манчестер Јунајтед, годину завршава с огромним минутима. Примера ради, 2011. енглески великан завршио је са120.000.000 минуса. Слична је ситуација и са многим другим европским гигантима, попут Реала, Милана, Интера, највећег броја премијерлигаша...

(Уз све наведено треба имати на уму да је Бајерн не тако давно градио Алијанц арену и да је у њену изградњу уложено 340.000.000 евра. Стара је прича да су Баварци кредит за стадион исплатили банци неколико година пре рока)

Уочи данашње седнице скупштине Карл Хајнц Румениге захвалио је и одао признање Карлу Хофнеру, човеку из Аудија који је више од 30 година у клубу (финансијски директор, генерални директор, председник...) и кога сматрају најзаслужнијим за ово економско чудо.  

"Карл је креатор свега онога што смо данас".

Румениге је још казао да би финансијски резултати сигурно били и бољи да овог лета нису реализовани "астрономски трансфери" Хумелса и Рената Санчеза. Можда у овој реченици и лежи кључ успеха Бавараца - астрономски трансфери. Сетите се само, више новца од Бајерна прошлог лета потрошило је 90 одсто чланова Премијер лиге.

После годишње скупштине, јавља Билд, требало би очекивати и повратак Улија Хенеса на место председника. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар