Bajern - najmoćniji na svijetu!

U Minhenu održali godišnju skupštinu i javnosti predstavili finansijski izveštaj...

Fudbal 27.11.2016 | 10:00
Bajern - najmoćniji na svijetu!
Na svetu nema finansijski stabilnijeg kluba od Bajerna! Bundesligaši kao po običaju u smiraj kalendarske godine svode račune i podvlače crtu ispod onoga što su radili u prethodnim mesecima, a ovo s početka teksta jeste zaključak svetskih medija nakon skupštine bavarskog giganta. 

Sezona 2015/16. čak je 24. u nizu koju klub iz Minhena završava sa čistim profitom - to je ona konačna, realna zarada jednog kluba kada se odbiju svi porezi. Ta cifra iznosi33.000.000 evra i radi se o klupskom rekordu, a rekordan je i godišnji promet -627.000.000 evra. Sve to doprinelo je da i kapital Bajerna značajno poraste, pa sada umesto 411.500.000 iznosi 424.600.000 evra.    

Kako bismo vam približili o kakvim se zapravo ciframa radi podsetićemo vas da ste ranijih godina često imali prilike da čitate kako, recimo Mančester Junajted, godinu završava s ogromnim minutima. Primera radi, 2011. engleski velikan završio je sa120.000.000 minusa. Slična je situacija i sa mnogim drugim evropskim gigantima, poput Reala, Milana, Intera, najvećeg broja premijerligaša...

(Uz sve navedeno treba imati na umu da je Bajern ne tako davno gradio Alijanc arenu i da je u njenu izgradnju uloženo 340.000.000 evra. Stara je priča da su Bavarci kredit za stadion isplatili banci nekoliko godina pre roka)

Uoči današnje sednice skupštine Karl Hajnc Rumenige zahvalio je i odao priznanje Karlu Hofneru, čoveku iz Audija koji je više od 30 godina u klubu (finansijski direktor, generalni direktor, predsednik...) i koga smatraju najzaslužnijim za ovo ekonomsko čudo.  

"Karl je kreator svega onoga što smo danas".

Rumenige je još kazao da bi finansijski rezultati sigurno bili i bolji da ovog leta nisu realizovani "astronomski transferi" Humelsa i Renata Sančeza. Možda u ovoj rečenici i leži ključ uspeha Bavaraca - astronomski transferi. Setite se samo, više novca od Bajerna prošlog leta potrošilo je 90 odsto članova Premijer lige.

Posle godišnje skupštine, javlja Bild, trebalo bi očekivati i povratak Ulija Henesa na mesto predsednika. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar