Тањевић "сломио" Рајса у Београду!

Један од најбољих бекова Евролиге, од летос племејкер Барселоне Тајрис Рајс, вратиће се после четири године у репрезентацију Црне Горе.

Кошарка 26.11.2016 | 17:15
Тањевић "сломио" Рајса у Београду!
Рајс је, након што је добио црногорско држављанство, наступао за "соколове" на Еуробаскету 2013, а према писању портала "ЦДМ" договорио се са новим селектором црногорског тима Богданом Тањевићем да заигра и на предстојећем Еуробаскету 2017, који ће бити одржан у пет држава широм Европе.

Рајс има 29 година и пре Барселоне наступао је за Паниониос, Артланд, Лијетувос, Бајерн, Макаби и Химки, уз податак да у је са Макабијем освојио Евролигу 2014, а са Химкијем Еврокуп 2015. године, када је проглашен и за МВП сезоне и МВП финала тог такмичења.

Рођен је у Ричмонду у Вирџинији, САД, а као "Црногорац" наступиће у Групи Ц, у Румунији, са домаћином, Мађарском, Шпанијом, Хрватском и Чешком, после чега ћемо знати да ли ће се наше комшије наћи на завршници турнира у Турској.

"ЦДМ" пише да су се Тањевић и Рајс нашли на разговору током гостовања Барселоне у Београду прошлог месеца, где је шпански тим играо против Црвене звезде у Евролиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар