Анализа: Да ли је Венсану Компанију ''истекло вријеме''?!

"Гуардиан" пише да је Гвардиола дао још један период опоравка "форе" капитену, после чега ће одлучити да ли ће у јануару довести новог штопера.

Фудбал 29.11.2016 | 09:00
Анализа: Да ли је Венсану Компанију ''истекло вријеме''?!
Борд власника Манчестер ситија састаће се ове недеље у Абу Дабију, према писању "Гуардиана", и расправљати о могућности да се у јануару, мимо плана, менаџеру Пепу Гвардиоли доведе појачање на позицији штопера.

Требало би да присуствује и Калдон ал-Мубарак, председник компаније која стоји иза Ситија, клуба који према писању овог енглеског листа више не може и не жели да чека да се капитен Венсан Компани опорави.

Тачније, да престане да се поново и поново повређује.

Белгијски интернационалац ускоро ће везати пуну годину дана како буквално "скаче" из повреде у повреду и то, најчешће, после само десетак минута након што после дугих опоравака поново искорачи на велику сцену. На "Етихаду" су све уверенији да се ради о психолошком проблему и да ствари у том смислу неће брзо постати боље.

У међувремену, Сити води борбе на неколико фронтова и чега га паклен распоред до краја сезоне, тако да је сваки здрав пар ногу драгоцен за Гвардиолу у његовој првој сезони на Острву.

Као могућа појачања у Јануару помињу се Леонардо Бонући из Јувентуса и Ајмерик Лапорте из Атлетик Билбаоа.

Гвардиола је летос рекао да су му потребна двојица штопера, али је доведен само Џон Стонс, па је тако Шпанац био приморан да често прави изнуђена решења и у средини одбране користи играче који то раније нису играли, попут нашег Александра Коларова.

Гвардиола је наводно одлучио да Компанију пружи прилику да још једном прође кроз комплетан период опоравка од последње повреде у низу коју је задобио у првом полувремену утакмице у којој је, после дуго времена, био стартер.

Играо се 35. минут када је Компани, прошле суботе, напустио терен у утакмици са Кристал Паласом недуго након што је приликом пада услед судара са својим саиграчем, голманом Клаудијом Бравом, незгодно доскочио и повредио лигаменте колена.

Компани је у Ситију пуних осам година, али је последње две провео углавном на лечењима због серије различитих повреда, а ова последња од најмање месец дана довешће до тога да ће пропустити 39 од 52 календарске недеље у 2016. години у чему треба рачунати и период када сезона није била актуелна.

Гвардиола је често током самих утакмица морао да мења систем игре и поставу на терену, јер изнуђена решења на позицијама испред Брава нису функционисала како је очекивао, а последњи такав случај виђен је у среду увече у Менхенгладаху, када је Сити против Борусије почео са тројицом штопера, али је Хесус Навас веома брзо добио инструкцију да се са крилне врати на бековску позицију како би Сити имао четворицу играча у последњој линији.

Свему је претходила нова грешка у низу младог Стонса (22), који је био једини "прави" штопер на терену и којем су друштво правили бекови, Коларов и Николас Отаменди. Стонс је иначе плаћен 47,5 милиона фунти прошлог лета, дакле преко 50 милиона евра.

Бонући, иначе, није први пут на мети италијанских клубова, целог лета Челси је покушавао да га доведе и није успео. Видећемо да ли ће Сити бити срећније руке, мада је мало вероватно да ће се веома амбициозни, али и финансијски стабилни Јувентус, одрећи једног од најважнијих играча у сред сезоне у којој може много тога да постигне.

Последња опција која Гвардиоли остаје, уколико на тржишту не пронађе право решење на "пола трке", јесте да замоли времешног али и даље сјајног Јају Туреа да се "помери" позади на позицију штопера. Туре је у утакмици са Паласом после дуго времена заиграо и, по навици, постигао оба гола за победу "грађана" од 1:2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар