Имаз: Новак је природно прихватио смјену на врху...

Члан стручног штаба Новака Ђоковића Пепе Имаз упркос паду на АТП листи нагласио да српски тенисер наставља "да ради на себи" и да се "из дана у дан осећа све боље".

Тенис 26.11.2016 | 16:15
Имаз: Новак је природно прихватио смјену на врху...
Завеса је спуштена на тениску сезону. Енди Мареј је освајањем првог трофеја на завршном турниру сезоне у Лондону одбранио тениски трон, док је Новак Ђоковић завршио годину као другопласирани на АТП листи.

Српски тенисер, који је имао кризу у другом делу 2016, тако је после две године владавине предао на крају сезоне челну позицију на светској ранг листи.

Пепе Имаз, један од Новакових тренера у стручном штабу, огласио се после Лондона.

"Мислим да тренутно Новака не занима место број један на светској листи. Он тренутно жели да се фокусира на оно што је најважније за њега, да поново игра тенис са радошћу и да се осећа добро", изјавио је шпанским медијима Имаз.

"Лајф коуч" Имаз, који у Марбељи има и своју школу тениса, у којој играчи нису фокусирани на физичку и тактичку припрему, већ на ментални и емоцијални аспект, истакао је да је Ђоковић "нормално прихватио смену на врху".

"Новак је био 'број један', сада је 'број два' и то је прихватио као природну ствар. На природан начин је прихватио да је неко бољи од њега, због чега је и честитао Ендију Мареју", додао је Имаз.

Шпанац сматра да он и Ђоковић имају одличну сарадњу.

"На крају морамо бити свесни да смо сви људска бића. Реч несавладив је грешка. Сви имамо мане и сви можемо да напредујемо. Новак је свесно изабрао да ради на себи, чему је посвећен већ последње три године. И из дана у дан осећа се све боље", рекао је Пепе Имаз.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВЕЛИЦАНСТВЕНИ

26.11.2016 17:22

Новак поред тога врацара је пукао као звецка ,врацар цему све паре покупити .

ОДГОВОРИТЕ